Юристът и писател Александър Шпатов коментира убийството на психолога Иван

...
Юристът и писател Александър Шпатов коментира убийството на психолога Иван
Коментари Харесай

Александър Шпатов: Институциите в България на номинални. Законите са налице, но виждате изпълнението

Юристът и публицист Александър Шпатов разяснява убийството на психолога Иван Владимиров-Нав през днешния ден.

" Институциите в България са номинални. Законите са налице, само че осъществяването им - такова каквото е. Виждаме го на процедура и тук. Никой не осъзнава отговорността, която носи, когато е на избрана позиция. Примерно когато е човек, който получава един сходен сигнал за закани за живота на някого. По никакъв метод не можем да оправдаем такова нещо. За страдание се е случило. С него се бяхме чули преди няколко месеца за първи път по отношение на една книга и се оказа, че не можем да спрем да приказваме - толкоз беше забавен диалога ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ". 

Шпатов разяснява и тематиката с възможното закупуване на медицински хеликоптери, които да избавят човешки животи на потърпевши в планината или на други труднодостъпни точки.

" За мен е без различно България да се развива. Гледаме по какъв начин неща се случват на Запад и рано или късно това нещо ще го използван и у нас. Страшно доста хора пътуват в чужбина, живеят и работят в чужбина. Виждат там по какъв начин би трябвало да бъде и в един миг просто не устоят, желаят и в България да е по този начин. Дали ще стане постепенно, дали ще стане бързо, няма значение. Ще стане! И медицински хеликоптери ще има, и детска болница ще има. Животът ще върви напред. Въпросът е такива идиоти, които апелират публични поръчки, по някакъв метод да им се откри цаката. Осветляват се, споделя се какво е. България ще върви напред. Ние не сме толкоз зле колкото се изкарваме. Имаме опция да вършим нещата добре. Това ще се случи. Рано или късно ще стане. Ако човек види 15-20 години обратно, ще види какъв брой път е извървяла България ", счита писателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР