Юристът Благородна Макева коментира думите на Христо Иванов, че в

...
Юристът Благородна Макева коментира думите на Христо Иванов, че в
Коментари Харесай

Юрист: Лицемерно е една формация да говори за чистка, след като преди време махна всички зам.-министри

Юристът Благородна Макева разяснява думите на Христо Иванов, че " сега върви чистка по управителните позиции като се отстраняват всички фрагменти, които не се употребяват с доверието на Делян Пеевски ".

" Сега споделяме, че това е чистка, само че дано се върнем напълно малко време обратно и да забележим по какъв начин когато се напуща министерския пост се освобождават всички заместник- министри. Не единствено в едно министерство, а във всички. Предният път видяхме това. На процедура министерствата бяха оставени без нито един заместител. Точно тази групировка, която в този момент приказва за чистка, на процедура напускайки министерския съвет остави страната без нито един заместник-министър. Според мен е малко лицемерно. Иначе съм съгласна, че би трябвало да има стабилитет ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Ако е имало някой от заместник-министрите в предходния формат, който схваща от Министерство на вътрешните работи, това беше Стоян Темелакиев. Така че за мене беше форма на наказване на министъра за неговото непокорство за някои неща. Сега от тези протоколи, които излязоха, се вижда, че не са отпускани пари на министерството, с цел да си поеме задължения, които има. И да притискаш, недавайки финансовите средства, които са нужни за действие на министерството, това значи, че като не е извършил Калин Стоянов каквото му се е желало, единственото, което могат да създадат, е да махнат Темелакиев, който е на трудов контракт с министър-председателя и той си взема решение по кое време да бъде там и по кое време не. Аз в избора, който е изработен на заместници, с изключение на един експерт от кариерата какъвто е Темелакиев, виждам и различен - Тони Тодоров, който схваща от охранителна активност ", уточни Макева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР