Юрген Клинсман напусна треньорския пост на Херта Берлин само 10

...
Юрген Клинсман напусна треньорския пост на Херта Берлин само 10
Коментари Харесай

Клинсман издържа само 10 седмици в "Херта"

Юрген Клинсман напусна треньорския пост на " Херта " Берлин единствено 10 седмици след назначението си. Световният първенец с Германия от 1990 година съобщи, че не може да продължи да води отбора поради " липса на поддръжка и доверие от управлението ".

В края на ноември, 127 месеца след раздялата си с " Байерн " Мюнхен, Клинсман се завърна в Бундеслигата, заменяйки Анте Чович. Тогава столичният отбор се намираше в зоната на изпадащите. Въпреки обещанията за смяна и превръщането на тима в кандидат за купата в Бундеслигата до пет сезона, " Херта " завоюва единствено един от последните си пет мача в шампионата и е на 14-а позиция, на шест точки над плейофното място за оставане в елита.

" Вървяхме по добър път и без значение от тежките мачове, успяхме да се отдалечим на шест точки от зоната на изпадащите. Напълно уверен съм, че " Херта " ще остане в Бундеслигата и през идващия сезон. За да бъде изпълнена тази цел, като ментор аз би трябвало да имам доверието на всичките тези, които са въвлечени. В битката против изпадане обединяване, взаимност и централизация са основните детайли. Ако те не са обезпечени, то тогава аз няма по какъв начин да дам цялостния си капацитет като треньор и не мога да извърша моите отговорности “, показа той в свое изказване.

Клинсман, който бе селекционер на Съединени американски щати от 2011-2016, дойде с обещанията да обърне сезона на Херта и да го направи кандидат за купата благодарение на мажоритарния вложител Ларс Виндхорст.

It's only the beginning! #BSCSC04 0:0 #Debut #Bundesliga #HerthaBSC pic.twitter.com/m6ArdqsteD
— Krzysztof Piątek (@pjona9official) January 31, 2020

В края на януари " Херта " счупи трансферния си връх с привличането на нападателя Кшищоф Пьонтек от " Милан " за сумата от 27 млн. евро. Освен това германецът притегли още трима играчи - бразилското крило Матеус Куня от " Лайпциг ", френския полузащитник Лука Тузар от " Олимпик " Лион и аржентинеца Сантиаго Аскасибар от " Щутгарт ".

Клинсман ще се върне към ролята си на член на Надзорния съвет на клуба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР