Юнските фючърски сделки с петрола сорт Брент поскъпваха с над

...
Юнските фючърски сделки с петрола сорт Брент поскъпваха с над
Коментари Харесай

Петролът прибави нови 10% към цената си заради срещата на ОПЕК

Юнските фючърски покупко-продажби с петрола вид Брент поскъпваха с над 10 %, достигайки 33.04 $ за барел, в петъчната търговия на лондонската борса. Американският лек нефт пък се изкачи нагоре с 5.5 % до 26.72 $ за барел. Това се случи след информацията за идната на 6 април среща на страните членки на Организацията на страните експортьорки на нефт ОПЕК за наказание намаляването на добива в поддръжка на цената на черното злато.

В четвъртък петролните фючърси нарастнаха трагично с близо 25%, откакто американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър, че чака Саудитска Арабия и Русия да реализират съглашение за доста редуциране на производството (според него - с сред 10 и 15 млн. барела на ден) и откакто имаше индикации от страна на Рида и Москва, че са склони още веднъж да седнат на масата на договаряния на изключителна среща във формата " ОПЕК + ".

Предишната среща на ОПЕК по същата тематика завърши с неуспех, откакто Русия отхвърли да се включи в спомагателното стесняване на добива, а в отговор на това Саудитска Арабия наводни пазара и март завърши с двойно по-ниски цени по отношение на предходния месец.

Намеренията на членките на петролния картел са да се понижи с най-малко 6 млн. барела дневно общото им произвеждане.

Според " Уолстрийт джърнъл " обаче, Русия е сложила изискване за реализиране на каквото и да било съглашение, заявявайки, че ще бъде срещу договаряне на ново редуциране на добивите в границите на съглашението " ОПЕК + ", в случай че и Съединени американски щати не се причислят към напъните на други огромни производители за стабилизиране на петролния пазар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР