Юношите на Левски Радослав Цонев и Живко Атанасов спечелиха първи

...
Юношите на Левски Радослав Цонев и Живко Атанасов спечелиха първи
Коментари Харесай

Юноши на Левски спечелиха трофей за сметка на Берлускони и Галиани

Юношите на Левски Радослав Цонев и Живко Атанасов завоюваха първи трофей в Италия с екипа на Витербезе. Двамата футболисти бяха титуляри за своя отбор във финала реванш от Купата на Лега Про - Серия " Ц " против Монца на Силвио Берлускони и Адриано Галиани. Първата срещата беше приключила 1:2 за отбора на Кристиян Броки, който към този момент докосваше първи трофей в клуба за най-успешния управителен тандем в историята на италиансикия футбол. Буквално в 92-ата минута обаче някогашният бранител на Черно море беше най-съобразителен в наказателното поле на гостите, като матира вратаря на Монца и донесе първата Купата на Лега Про в историята на своя клуб. Турнирът е сред всичките 59 тимове в третото равнище на италианския футбол, като дава право на присъединяване във финалната фаза на плейофите за класиране в Серия " Б " още през този сезон.

Атанасов пък се трансформира за следващ път в воин за отбора,  откакто през тази година към този момент няколко пъти се разписа в 90-ата минута за състезание, като или избавя отбора си от проваляне, или носи триумфа на тима от Витербо. Той има четири попадения, като три от тях са след 90-ата минута, а първото му беше след 80-ата минута за триумфа с 1:0 над Бишелие.

Цонев, който се включи доста мощно в отбора през зимата след идването си от Лече, остана на терена до 87-ата минута. Интересното е, че с Витербезе ще се бори за влизане в Серия " Б ", а преди 12 месеца завоюва промоция на втория ешелон на Италия с фланелката на Лече. Той е благосъстоятелност точно с някогашния отбор на Валери Божинов, който пък се чака този уикенд да се завърне в Серия " А ". Халфът си направи отличен подарък за своя 24-и рожден ден, който беше в няколко дни преди мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР