Юношите на Челси Тами Ейбрахам (3, 68) и Мейсън Маунт

...
Юношите на Челси Тами Ейбрахам (3, 68) и Мейсън Маунт
Коментари Харесай

Юношите на Челси донесоха първа победа на Франк Лампард

Юношите на Челси Тами Ейбрахам (3, 68) и Мейсън Маунт (17) донесоха първи триумф за Челси на Франк Лампард през сезона, откакто попаденията им бяха задоволителни за успеха над Норич с 3:2 на „ Керъл Роуд ”.

Двубоят се организира в доста високо движение, като и двата състава можеха да отбележат още голове, само че въпреки всичко „ сините ” бяха по-активни и заслужиха трите точки.

Мачът стартира вихрено и Ейбрахам откри резултата след единствено три минути игра. Той засече центриране по земя отдясно на Сесар Аспиликуета и не остави шансове на Тим Крул. Отговорът на „ канарчетата ” не закъсня и в 6-та минута Тод Кантуел изравни, откакто засече подаване на Теему Пуки. Челси не се смути и продължи да атакува. В 17-та минута Мейсън Маунт вкара хубав гол, който самичък си създаде. Това е второ попадение за него, откакто се разписа и при равенството с Лестър (1:1) предишния кръг.

Норич обаче още веднъж откри сили да отговори, а голмайстор бе не различен, а Теему Пуки. Финландският нападател бе изведен зад отбрана и от сложна позиция съумя да преодолее Кепа, който единствено съумя да допре топката – 2:2. Пуки се разписва в трета поредна среща, а към този момент има цели пет гола. През второто полувреме също не липсваха голови благоприятни условия. Челси пропусна няколко, преди Ейбрахам да изведе лондончани за трети път напред в дуела. Матео Ковачич му подаде и той, без да се бави стреля. Топката мина сред краката на защитник и влетя в мрежата зад Крул.

До края на мача Норич удари една греда, а Челси пропусна няколко положителни шанса след контраатаки, само че въпреки всичко до ново попадение не се стигна. Така Челси събира 4 точки от три кръга, до момента в който Норич остава с 3. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР