Юношите до 17 години на България по завършиха със сребърните

...
Юношите до 17 години на България по завършиха със сребърните
Коментари Харесай

Юношите взеха сребро от Европейското по волейбол

Юношите до 17 години на България по приключиха със сребърните медали на европейското състезание в Подгорица. Във финала те отстъпиха с 1:3 (23:25, 19:25, 25:20, 20:25) гейма на Италия. Така за повторно след 2019 година България стига до сребро на европейско в тази възрастова група.

До този миг отборът на треньора Десислава Величкова беше изгубил единствено гейм в осем мача в шампионата.

Двубоят в Подгорица стартира с преднина за италианците от 6:2 точки, само че серия от осем следващи на българския тим докара резултата до 10:6. Юношите поведоха с 22:18, само че позволиха няколко неточности и адзурите измъкнаха гейма.

Обратът повлия на българския състав и той сподели много съмнения във втория сет. До 9:9 играта беше равна, само че по-късно италианците дръпнаха с 18:10. И елементарно взеха и втората част.

Италия стартира по-добре и в третия гейм и в средата му водеше с 16:13. Тогава обаче българският блок проработи чудесно. Така единствено за няколко минути резултатът се обърна до 23:18 в интерес на националите, които взеха гейма.

Юношите обаче позволиха нов спад и Италия поведе със 7:4 при започване на четвъртия гейм. Нашите понижиха до 10:8 точки. Италианците обаче измъкнаха идващото разиграване, направиха нова мощна серия и след 25:20 се поздравиха с първата си европейска купа.

За България най-резултатен беше Жасмин Величков с 20 точки. Константин Манолов приключи с 14 точки, с толкоз завърши и Петьо Иванов.

Над всички в срещата беше италианецът Джанлука Кремони, който завърши с 26 точки. Още 16 точки за спечелилите осъществя Лоренцо Чамби. Мануел Златанов, който е внук на българската волейболна легенда Димитър Златанов и наследник на някогашния италианския национал Христо Златанов, наниза 9 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР