Юношеският национален отбор на България до 16 години отстъпи срещу

...
Юношеският национален отбор на България до 16 години отстъпи срещу
Коментари Харесай

Националите до 16 години загубиха от Черна гора на турнир в Сърбия

Юношеският народен тим на България до 16 години отстъпи против Черна гора с 1:2 в полуфинален конфликт от интернационалния другарски шампионат " Милян Милянич " в Сърбия. " Трикольорите " изиграха неубедително първо полувреме, само че след почивката бяха надалеч по-активният отбор и можеха да се поздравят най-малко с тъждество в постоянното време. Сериозни пропуски пред вратата на противника обаче лишиха българите от освен това от почетна загуба. 

От първите минути България контролираше топката, само че Черна гора се възползва от неточности в средата на терена и провежда две контраатаки, с цел да вземе удобна преднина. В 22-ата минута Матия Никчевич получи непокрит на границата на наказателното поле и с прецизен удар в десния ъгъл матира Смъркалев за 0:1. В 28-мата минута бърза композиция на черногорците изведе Андрей Костич самичък против българския пазач и последва прецизен изстрел за 0:2. До почивката българският отбор се опита да промени събитията с удари на Каймакайнов и Драганов, които обаче бяха избавени от Мукович. 

През втората част селекционерът Йордан Петков промени съвсем цялата офанзивна линия на България и резултатът се усети - в 56-ата минута резервата Терек Жензарли проби отляво и с диагонален изстрел откри мрежата на Черна гора. Последваха две чисти положения пред родните нападатели, които можеха да донесат тъждество. В 73-ата минута Стивън Жерард надбяга защитата на противника и остана самичък против Мукович, който обаче парира изстрела му с крайник. Малко по-късно Валери Владимиров смъкна с глава топката към Виктор Илиев, който от близка отдалеченост не съумя да уцели вратата. 

На 11 май от 15:00 часа България U16 ще спори за третото място в конкуренцията против спечелилия от дуела Сърбия - Република Северна Македония. 

Съставът на България: Стефан Смъркалев, Давид Димитров, Стоян Добрев, Михаил Полендаков, Божидар Петров, Максимилиан Симеонов (46-Стивън Жерард), Кристиян Горянов (46-Тарек Жензарли), Крум Стойчев (46-Валери Владимиров), Владимир Драганов (46-Кристиян Ирмиев), Марсел Бибишков (65-Емил Найденов), Васил Каймаканов (46-Виктор Илиев)

селекционер: Йордан Петков

Снимка: bfunion.bg

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР