Юношеските национални отбори на България до 17 и до 19

...
Юношеските национални отбори на България до 17 и до 19
Коментари Харесай

Националните отбори на България подкрепиха инициативата Избери живота

Юношеските национални тимове на България до 17 и до 19 години се включиха в огромната акция „ Избери живота “. Инициативата е ориентирана против използването на алкохол и наркотични субстанции, както и против експанзията на пътя – а преди днешните си другарски дуели надлежно против Словакия и Словения, тимовете на селекционерите Йордан Петков и Ангел Стойков излязоха на терена със особено брандирани фланелки и позираха с банер с апел „ Избери живота “.

Кампанията, стартирала алегорично в навечерието на Международния ден на младежта – 12 август, е предизвикана от зачестилите произшествия на пътя, доста от които – с съдбовен край. Подкрепа за идеята към този момент обявиха редица спортни величия, а дуелът от Първа професионална лига сред Ботев (Враца) и Спартак (Варна) също стартира с апел за повече внимание и отговорност при шофиране.

Част от футболистите на България U17 и България U19 записаха и самостоятелни видеопослания с зов за безвредно държание на пътя.

Двата другарски мача България U17 -Словакия U17 и България U19 - Словения U19 бяха предавани в Youtube канала на Българския футболен съюз.

Видео от срещите можете да видите тук:

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР