Юношата на Славия Иван Пещенски се бори за живота си.

...
Юношата на Славия Иван Пещенски се бори за живота си.
Коментари Харесай

Юноша на Славия се бори за живота си

Юношата на Славия Иван Пещенски се бори за живота си. Бившият футболист на Мизия (Кнежа) е болен от левкемия и се нуждае от финансова помощ, с цел да може да пребори подлата болест.

250 хиляди $ са нужни, с цел да може да замине и да организира лекуване в Израел, като депозитът, които би трябвало да бъде импортиран, е на стойност 100 хиляди $.

" Иван е на 35. Иван е брачен партньор, татко, наследник, брат, другар, кинезитерапевт - същински човек, събрал в себе си всички тези функции. За страдание, от преди тъкмо една година Иван е и пациент. След няколко дни с тресчица, главоболие и безсилие е признат със подозрения за пневмония, а единствено ден по-късно чува страшната диагноза - левкемия, остра миелоидна левкемия (много висок риск). Следва цялостен потрес! Как по този начин? Кога? Откъде? Защо? Сигурно има някаква неточност? Та това е Иван - здрав, деятелен, деен, планиращ, неотклонен! А внезапно дотам смачкан, че не може да седи за повече от 5 минути на стол и не съумява да извърви 100 метра без да си почине. За благополучие, след отърсването от нелепата обстановка има проект за деяние - индукция (първа мощна химиотерапия), последвана от консолидация (поддържащи химиотерапии) и трансплантация на стволови кафези от съчетаем донор, които да доведат до трайна ремисия и до изцеление. Звучи... обнадеждаващо и постижимо и нито Иван, нито околните му се отчайват и предават. Той е решен да мине през тези борби и да излезе като победител в битката на живот и гибел (буквално), тъй като има за кого и защо да се бори! Индукция, консолидация, трансплантация - не е чак толкоз зле, май?! Е, единствено Иван знае по какъв начин е минал през този смут, по какъв начин е оживял и издържал всичко - брутални химиотерапии, вливани с часове, десетки антибиотици, хидратации и всевъзможни други хапчета и сиропи, всекидневно бодене, ровене в костите му, изтощителни тресчици, нулев имунитет със седмици, в които е невероятно даже да се покаже на открито, побъркваща изолираност, пропуснати моменти, надалеч от семейство и другари, всекидневен смут, протичащ се онлайн в близост... Логично е след тези смазващи тествания всичко да е както би трябвало, само че знаете, доста постоянно нещата не се случва по проект.
 Снимка 422491
Източник:

В живота логичност няма! И въобще тук проект няма - добре се чувстваш, по този начин и изглеждаш, кръвните ти проучвания също са наред, отдъхнал си се, успокоил си се за миг, без да подозираш, че в костния ти мозък към този момент има 50% ракови кафези, или 66% ракови кафези, или още по-страшно - 87% ракови кафези... Как въобще си жив?! И по този начин - след всяка дребна победа следва безсърдечен удар, от който нямаш време даже да се съвземеш, с цел да предприемеш дейности и да спасиш живота си. За Иван и фамилията му тези удари са към този момент няколко, като след последния рецидив на болестта възможностите, които дават лекарите тук с актуалните благоприятни условия, са оскъдни. След повече от година в ежедневна борба за Иван, за обичаните му хора, за всички медицински експерти, борещи се " макар " - макар тежките условия, макар неприятния шанс, макар всеки малшанс, макар отвратителното развиване, макар безумната система, все пак и всички, вярата се стопява, а възможностите се свеждат до най-малко. Шанс обаче дава екип от лекари в Израел, подготвен да се заеме със случая и да предприеме ограничения за изцеление и избавяне - индивидуализирана терапия, последвана от втора трансплантация на стволови кафези. Съществуваща опция, невъзможна за младото семейство. Цената за живота и здравето е галактическа - 250 000 щатски $, като е необходим депозит от 100 000 $, преди постъпването в лечебното заведение. Но отново продължаваме битката за живот на Иван " макар ", тъй като имаме вяра, че дружно можем да сбъднем и това, тъй като имаме вяра, че дружно човешката доброта и съпричастност могат да превърната във допустимо и невъзможното, тъй като се надяваме да подкрепите Иван и да се борите наедно с него - дружно за живота му. Защото би трябвало да има късмет за Иван да бъде жив и здрав - до щерка си, до брачната половинка си, измежду приятелите си, с сътрудниците си, в действителния свят - тук, в този момент и отсега нататък. Моля, помогнете в битката за един живот и дано го спасим и сбъднем дружно! ", това е историята на Иван, разказана в формалната страница за набиране на средства във " Facebook ".

Всеки, който има опция и предпочитание да помогне, може да го направи по следния метод:

Райфайзенбанк (България) ЕАД

Иван Емилов Пещенски/ Ivan Emilov Peshtenski

IBAN: BG42RZBB91551010508747

BIC: RZBBBGSF

e-mail: [email protected]

За повече информация, може да посетите и страницата във " Facebook " тук!

Иван е част от юношеската групировка на Славия в интервала сред 1998 и 2000 година. От 2005-а пък играе за мъжкия тим в Кнежа, откъдето е родом - Мизия. Там остава малко над три години. Преди да бъде повален от подлата болест работи като кинезитерапевт, само че спортът остава в сърцето му.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР