Юношата на Левски Атанас Курдов заяви в интервю за България

...
Юношата на Левски Атанас Курдов заяви в интервю за България
Коментари Харесай

Атанас Курдов: Байер превъзхожда Лудогорец, Левски няма класа за титлата

Юношата на Левски Атанас Курдов съобщи в изявление за " България през днешния ден ", че " сините " нямат нужната класа, с цел да завоюват купата в шампионата. Бившият футболист на Лудогорец разяснява и идния конфликт на " орлите " довечера с Байер (Леверкузен), където той изкара четири години.

Наско, Байер е на последно място в Бундеслигата. Това ли е шансът на Лудогорец?

- Много пъти през годините Байер започваше сезона погрешно. Така беше, даже когато аз играх там. В началото постоянно е мъчно, само че след това се оправят нещата. Очаквам да се получи оспорван мач. Смятам, че въпреки всичко на Лудогорец ще бъде мъчно. Абсолютно любимец в групата е отборът от Леверкузен. Немският тим си е класа.

 Лудогорец цака ЦСКА за Тодор Неделев
Лудогорец цака ЦСКА за Тодор Неделев

Разградчани също желаят звездата на Ботев (Пловдив)

Имаш ли благосклонности към Байер?

- Разбира се, аз имам прелестни мемоари от престоя си в Леверкузен. Изкарах 4 години, имам много другари, които в този момент играят по Бундеслигата.

Този клуб игра край в Шампионската лига, само че в последно време не реализира огромни триумфи в Европа. Защо?

- Прави ми усещане, че в последните години Байер разчита на извънредно доста турци и не знам за какво е по този начин. Това е някаква политика, която аз не утвърждавам. Немски клуб, а има в тима най-малко 6-7 турци. Все едно в турския народен тим да видиш толкоз германци, това не е допустимо. Преди 10 години, когато аз бях там, тези неща ги нямаше.

Кое е мощното оръжие на немския клуб?

- Най-вече дисциплинираната игра. В момента нямат кой знае какъв брой класни футболисти, само че сигурно превъзхождат Лудогорец във връзка с физиката. Германските клубове натъртват доста на тичането.

 Светослав Дяков и Козмин Моци изравняват връх на Елин Топузаков през днешния ден
Светослав Дяков и Козмин Моци изравняват връх на Елин Топузаков през днешния ден

Първи в класацията е Христо Йовов

Домакинският фактор преимущество ли е за Лудогорец?

- Не мисля, че Байер ще се уплаши тъкмо от разградската аудитория. При състояние, че всеки мач играят пред най-малко 30 хиляди души.

Участието на Лудогорец в Европа дава ли повече шансове на Левски и ЦСКА за купата?

- В момента разликата в точките е дребна. В момента Лудогорец напълно се е фокусирал върху присъединяване си в Лига Европа. Сигурен съм, че напълно скоро ще отпаднат и тогава ще вдигнат оборотите в Първа лига. Пожелавам от сърце на " Левски " да стане първенец, само че действително възможностите са прекомерно дребни. Ще им бъде доста мъчно, просто нямат класата.

Защо напусна Локомотив (Сф)?

- Политиката, която изповядват там, не ми хареса. Отношението на притежателя Иван Василев към футболистите не е обикновено. Не ме устройваше там. Той даваше изявленията по какъв начин ме е изгонил.Това, което приказва, са цялостни нелепости. И от " Герена ", и от Локо самичък станах и си потеглих. Сега упражнявам самичък, нямам непотребни килограми, желая да играя още.

 Росен Кирилов: Със Славиша Стоянович Левски наподобява по-стабилен и играе добър футбол
Росен Кирилов: Със Славиша Стоянович Левски наподобява по-стабилен и играе добър футбол

" Равенството от предишния сезон е от дълго време забравено "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР