Юнкер: Британският вот повишава риска от хаотичен БрекзитЛидерът на ЕС

...
Юнкер: Британският вот повишава риска от хаотичен БрекзитЛидерът на ЕС
Коментари Харесай

Юнкер: Британският вот повишава риска от хаотичен Брекзит

Юнкер: Британският избор покачва риска от безреден Брекзит
Лидерът на Европейски Съюз Жан-Клод Юнкер предизвести, че решението на английския парламент да изиска промени в съглашението за отдръпване по Брекзит е нараснало риска от бракоразвод от "без сделка".

"Вчерашното гласоподаване усили риска от безредие", съобщи ръководителят на Европейската комисия. "Трябва да сме подготвени за всевъзможни сюжети, в това число и за най-лошия."

Говорейки в спор за рецесията с европейските законодатели, ръководителят на Европейската комисия удостовери позицията на Европейски Съюз, че съглашението за отдръпване, подписано предходната година с министър-председателя Тереза Мей, не може да бъде преразгледано.

И до момента в който той е декларирал, че ще "работи ден и нощ", с цел да преодолее заплахата от излизане без договорка, вторничният спор в Камарата на общините не е трансформирал към момента нищо и Европа остава обединена в поддръжка на съглашението.

Юнкер настоя, че по този начин наречената "ирландска защитна мярка, на която се опълчват евроскептичните английски депутати, би трябвало да остане в договорката като застраховка против връщането на твърда граница на Ирландия и против "потъването в по-тъмните времена от миналото". /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР