Юни по традиция е месец, в който по цял свят

...
Юни по традиция е месец, в който по цял свят
Коментари Харесай

Джоан Роулинг се замеси в скандал, обвиниха я в трансфобия

Юни по традиция е месец, в който по целия свят се организираха годишните шествия за равни права на  хомосексуалните и трансполови хора в целия свят. Тази година е друго поради пандемията, само че още веднъж с онлайн събития, нови издания и кино прожекции месецът ще премине под знака на прайда.
               

A post shared by (@pride) on May 18, 2020 at 1:14pm PDT

Именно през месец юни английската писателка Джоан Роулинг , " майката " на Хари Потър, си навлече доста яд и обвинявания в трансфобия. Поводът беше обява на Роулинг в Twitter, където тя показа публикация. Вижте в канала във vbox7:

" След Covid-19 би трябвало да се сътвори по-справедлив свят за хората, които имат менструация ", беше материалът, който показа. Писателката написа още:

" Хора с менструация. Почти съм сигурна, че има дума за такива хора ", написа тя и " помоли " почитателите ѝ да ѝ оказват помощ с думата, започвайки игра на думи с британската за " жена ".

Това беше посрещнато с остри рецензии в Twitter, като доста консуматори ѝ дадоха образци за транссексуалните дами да вземем за пример. Други консуматори пък непосредствено я укориха в трансфобия.
               

A post shared by (@spletnik_ru) on Jun 8, 2020 at 12:21am PDT

Тя отговори на рецензиите, пишейки, че не показва ненавист, а даже почита правото на транссексуалните да водят спокоен живот. Нещо повече - съгласно нея изтриването на концепцията за половете лимитира способността да се приказва за живота без терзание.
               

A post shared by (@vasilisakaigorodova) on Jun 7, 2020 at 10:05pm PDT

Това не е първият скандал, обвързван с полова еднаквост, в който Джоан Роулинг се забърква.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР