Юни е климатично летен месец, но най-високите температури за сезона

...
Юни е климатично летен месец, но най-високите температури за сезона
Коментари Харесай

Прогнозни сценарии: Все по-горещо от утре, задава ли се адска жега до 45 градуса идната седмица

Юни е климатично летен месец, само че най-високите температури за сезона нормално се записват през юли и август. Тази година с огромна възможност, горещините ще стартират още преди началото на астрономическото лято.

До края на деня през днешния ден в по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево, с развиване на купеста облачност, само че дребна възможност за дъжд. Краткотрайни валежи, тук-там в гръмотевици, ще има единствено към планините на юг - след обяд  и по здрач към Пирин, Родопите, както и по-слаби - тук-там по морския бряг.

Дневните температури ще доближат 27 до към 31 градуса. Вятърът в Дунавската низина в следобедните часове ще отслабва и стихва.

До среднощ валежите и гръмотевичната активност ще стопират и в южните региони, с изключение на тук-там в Западните Родопи и към тях. В източните елементи на страната ще духа слаб вятър от изток.

Минималните температури ще бъдат от към 14 до 19 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с развиване на купеста облачност, само че валежи и гръмотевици са вероятни основно в и към планините на Западна и Югозападна България. Дневните температури ще бъдат във към момента удобния за месеца период от 28 до 33 градуса.

В Европа краткотрайни превалявания ще има към Алпите, Полша, Западна Украйна и Британските острови. Топло и най-вече слънчево остава на юг, както и у нас на Балканите.

У нас в събота и неделя следва покачване на температурите и най-вече слънчево време с дребна възможност за дъжд.

В събота дневните стойности ще бъдат от 29 до 34, а в неделя - от 30 до 35 градуса.

по здрач против понеделник и в понеделник атмосферата отчасти ще се лабилизира и тук-там, изначало на запад  и северозапад, а след това и в северните и централни региони ще прегърми и превали. Възможни са  и местни гръмотевични стихии и градушки.

Повишението на температурите, обаче, ще продължи и те ще доближат 31 до 36 градуса.

Във вторник ще бъде слънчево и горещо, с възможност за краткотрайни валежи единствено на изолирани места в планините. Дневните температури ще доближат 33 до 37-38 градуса.

Първите за това лято стойности към 40 градуса, съгласно сегашните моделни сюжети, ще достигнем тук-там в низините, с по-голяма възможност - в Тракия, в сряда.

Ще бъде слънчево, доста горещо, със слаб до сдържан вятър от юг и температури от 35 до към 40 градуса.

Още по-високи температури, доближаващи се до безспорните върхове за летния сезон и надлежно за цялата година, се обрисуват към четвъртък идната седмица. Според прогнозните сюжети, към които би трябвало да се отнасяме към момента внимателно, поради отдалечения период, температурите е допустимо да приближат и 45 градуса. Дали това ще се случи, ще разберем в идващите дни. Очаквайте прогнозите ни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР