Юндер Бейтула спечели втори сръберен медал за България на големия

...
Юндер Бейтула спечели втори сръберен медал за България на големия
Коментари Харесай

Второ сребро за България на предолимпийския щанги-турнир в Иран

Юндер Бейтула завоюва втори сръберен орден за България на огромния предолимпийски шампионат в иранския град Рещ. В кат 81 кг. Бейтула направи 6 сполучливи опита и стана втори с дуел 353 кг (158 кг изхвърляне и 195 изтласкване). Шампион с 2 кг повече дуел е Абджумали Сафа от Ирак, а бронзът бе за Андреник Карапетян от Армения с 345 кг.

Юндер сега е втори във краткотрайното класиране по системата Синклер измежду всички щангисти след кат. 96 кг. на шампионата в Рещ. Той е представител на школата в Добрич с треньор Тодор Кирчев и завоюва бронз в изтласкването на международното за мъже в Патая (Тайланд) предходната есен.

Другият наш щангист на шампионата в Рещ Ангел Русев се подреди на второ място в дуела в кат. 61 кг, като изхвърли 110 кг и изтласка 147 кг, което му обезпечи среброто с общ общ брой 257 кг. Резултатите във второто придвижване и в дуела са персонални върхове на Русев, с един кг повече от досегашните.

На шампионата в Рещ категориите са съобразени с олимпийската стратегия за Токио 2020. Състезанията са част от квалификациите за игрите в японската столица това лято. Те са с висок сан при събирането на точки за ранглистите в обособените категории. След довеждане докрай на всички квалификационни надпревари през април 2020 година, първите осем в крайното нареждане на ранглистите във всяка дивизия получават визи за Токио. Останалите 6 олимпийски квоти в категория ще се дефинират по следния метод: по една от всяко континентално състезание плюс една уайлдкарт. Така в Токио ще вземат участие по 14 щангисти в категория.

Българите се прибират от Иран в София на следващия ден, вторник, в 11.25 ч. на обед с полет от Доха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР