Юндер Бейтула спечели още един медал за България на продължаващото

...
Юндер Бейтула спечели още един медал за България на продължаващото
Коментари Харесай

Юндер Бейтула с бронз от световното по вдигане на тежести в Тайланд

Юндер Бейтула завоюва още един орден за България на продължаващото в Патая (Тайланд) международно състезание по повдигане на тежести.


Българинът сграбчи бронза в изтласкването, макар че неизвестно за какво бе избран от уредниците да подвига в група Б на категория 81 кг. Възпитаникът на школата в Добрич с треньор Тодор Кирчев направи безгрешно показване с шест сполучливи опита: 150, 155 и 157 кг в изхвърлянето и 192, 198 и 201 кг в изтласкването, което му обезпечи първо място в група Б с 358 кг дуел. Четири часа по-късно, след изявите на останалите щангистите в група А стана ясно, че Юндер печели бронз в изтласкването и се класира на влиятелното пето място в крайното класиране на категорията. Шампион със международни върхове стана китаецът Лю Ксюаджюн с дуел 378 кг.

Юндер Бейтула, дружно с бронзовия медалист в дуела на кат. 73 кг Божидар Андреев и останалите български щангисти се прибират от Патая на следващия ден, понеделник, с полет през Истанбул, който се чака на Аерогара София Терминал 2 в 9.05 сутринта, оповестява уеб сайтът на БФВТ.

Последният ни участник на международното в Тайланд е Васил Господинов, по стратегия той ще се състезава в група А на кат. 109 кг, която е планувана за четвъртък от 14 ч. българско време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР