Юндер Бейтула спечели още един медал за България на продължаващото

...
Юндер Бейтула спечели още един медал за България на продължаващото
Коментари Харесай

Нов медал за България на световното първенство по вдигане на тежести!

Юндер Бейтула завоюва още един орден за България на продължаващото в Патая (Тайланд) международно състезание по повдигане на тежести. Българинът сграбчи бронза в изтласкването, макар че неизвестно за какво бе избран от уредниците да подвига в група Б на категория 81 кг. Възпитаникът на школата в Добрич с треньор Тодор Кирчев направи безгрешно показване с шест сполучливи опита: 150, 155 и 157 кг в изхвърлянето и 192, 198 и 201 кг в изтласкването, което му обезпечи първо място в група Б с 358 кг дуел.

Четири часа по-късно, след изявите на останалите щангистите в група А стана ясно, че Юндер печели бронз в изтласкването и се класира на влиятелното пето място в крайното класиране на категорията. Шампион със международни върхове стана китаецът Лю Ксюаджюн с дуел 378 кг.

Юндер Бейтула, дружно с бронзовия медалист в дуела на кат. 73 кг Божидар Андреев и останалите български щангисти се прибират от Патая на следващия ден, понеделник, с полет през Истанбул, който се чака на Аерогара София Терминал 2 в 9.05 сутринта, оповестява уеб сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР