Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите

...
Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите
Коментари Харесай

Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ

Юнайтед груп може да изискат към 8 млрд.евро за активите си 

Телекомуникационна компания от ОАЕ Etisalat обмисля дали да придобие United Group, компанията - притежател на " Виваком " и " Нова тв " в България и на доста други активи на Балканите, твърди Блумбърг. Публична загадка е, че предприемачът от сръбски генезис, притежател на Юнайтед Груп Драган Шолак продава активите си. 

Същевременно, отбелязва E& в записка на уеб страницата на фондовата борса на Абу Даби (където е базирана), " според корпоративната ни тактика, E& непрекъснато преглежда значимите пазарни благоприятни условия за да максимизира цената за акционерите ".

Събеседниците на " Блумбърг ", назад, настояват, че има разисквания за придобиване, само че те са в начален стадий, до момента в който опцията се прави оценка. Ако тази информация дава отговор на действителността, то притежателят на " Юнайтед " може да изиска към 8 милиарда евро.

От обявата се схваща, че опцията за договорка с този актив изследва BC Partners, въпросният притежател на United Group и продажбата може и да не се ограничи до един покупател, а решението може да се разгласи още през май.

Активите на " Юнайтед груп " в България включват " Виваком ", " Нова броудкастинг груп ", оператора на сателитна телевизия " Булсатком " и доста други. E& в същото време към този момент има активи в България, откакто закупи надзорен пакет в тези на PPF (групата на починалия в злополука чешки милиардер Петр Келнер) в България, а посредством тях има дял в Yettel.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР