Юлияна Янева ликува с първа европейска титла в кариерата си.

...
Юлияна Янева ликува с първа европейска титла в кариерата си.
Коментари Харесай

Страхотна Юлияна Янева с първа европейска титла - донесе златен медал на България

Юлияна Янева ликува с първа европейска купа в кариерата си. На финала в Загреб тя победи с 10:3 Алла Белинска (Украйна), №1 в Европа от 2021 година, и взе златен в олимпийската категория до 68 кг. С това нашето момиче взе сладостен реванш за провалянето от украинката преди 2 години.

Янева се върна на тепиха през януари, откакто 8 месеца се възвръща от пета интервенция на коляното. През месец март тя стана първа на шампионата „ Дан Колов “ и бе оповестена за най-хубава българска състезателка на шампионата.

В първата част 24-годишнтана българка организира две хубави офанзиви взе задатък от една точка - 4:3, само че и позволи неточност при една от тях и разреши на украинката да се възползва. След почивката обаче нямаше никакви подозрения, че Янева е по-класната състезателка и натрупа стабилен задатък, който резервира без особени проблеми.

В кариерата си Юлияна има и злато от международната купа в Белград през 2020 година, само че в по-горната категория. От 2019-а състезателката на русенския „ Юнак Локомотив “ се приготвя с персоналния си треньор Серафим Бързаков, повторен международен първенец, 4 пъти №1 в Европа и притежател на сребърен олимпийски орден от Сидни 2000.

В петък за купата ще спори и Мими Христова (65 кг). А Евелина Николова (57) и Биляна Дудова (65) ще нападат бронза.

България към този момент има 4 медала от шампионата. Преди това Микяй Наим (65) и Рамазан Рамазанов (70) взеха сребро, а Микяй Наим (57) се окичи с бронз.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР