Юлиян Цолов, известен като българския вълк от Уолстрийт, отива на

...
Юлиян Цолов, известен като българския вълк от Уолстрийт, отива на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение за измама на родния вълк от Уолстрийт

Юлиян Цолов, прочут като „ българския вълк от Уолстрийт ”, отива на съд, откакто през днешния ден от прокуратурата му повдигнаха обвиняване. От държавното обвиняване прецизираха, че става въпрос за най-малко седем случая на измами на стойност близо 800 000 лв..

Цолов е твърдял, че съставлява компания за програмен продукт, която е дъщерна на по-голяма компания. Уверявал, че може да извърши услуга, против която получавал контрактуваното заплащане, съобщи Нова. Дейност обаче по този начин и не била осъществявана.

Цолов има възбрана да напуща страната.

Цолов е именуван българския " Вълк от Уолстрийт ", откакто през 2003 година е нает от " Леман Брадърс ", по-късно бил поканен и от " Креди суис ", а по-късно и от " Морган Стенли ", като всички му предложили високи суми, с цел да стартира работа при тях.

" На " Уолстрийт " можеш да напуснеш когато и да е, само че може и да те уволнят когато и да е. Няма едномесечно предупреждение, тръгваш си в същия ден. Дават ти два кашона да си изнесеш движимостите и си отиваш мигновено. Целта е да нямаш достъп до данните, с цел да няма злоупотреби ", споделя Цолов през 2015 година

В началото на рецесията през 2008 година е задържан в Съединени американски щати поради следствие за злоупотреби, след 24 часа е пуснат под домакински арест, само че бяга в Испания. " Това беше една от най-големите ми неточности. Инстинктът ми за самозапазване надви над разсъдъка. Тогава беше рецесията и се търсеха изкупителни жертви. Говореше се за 30-40 години затвор ", спомня си Юлиян Цолов.

В Марбея, Испания, е задържан и наказан на 4 години затвор. " Ако не бях свалил гривната за следене и не бях избягал, щях да имам условна или минимална присъда. Това посочи и съдията ", споделя още Цолов. 

От 2013 година е в България, а от този момент е женен и за Мис България 2006 Славена Вътева, с която имат две дъщери.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР