Юлиян Еберхард от Австрия спечели масовия старт на 15 километра

...
Юлиян Еберхард от Австрия спечели масовия старт на 15 километра
Коментари Харесай

Юлиян Еберхард спечели масовия старт от Световната купа

Юлиян Еберхард от Австрия завоюва всеобщия старт на 15 километра за мъже от Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия). 31-годишният Еберхард измина трасето за 38:04.8 минути и позволи две неточности в четирите стрелби.

Австриецът имаше пасив от 17.2 секунди след Мартен Фуркад след последната четвърта пукотевица, само че с доста мощно тичане в последните 500 метра стигна до триумфа. За Еберхард това е четвърта победа в кариерата за Световната купа и първа в всеобщия старт. Трикратният олимпийски първенец от ПьонгЧанг 2018 и шесткратен притежател на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) направи две неточности още в първата си пукотевица, само че в идващите три не позволява пропуски. Той беше водач преди последната обиколка, само че в последните метри не устоя на офанзивата на Еберхард и остана втори на 6.9 секунди.

Руснакът Антон Шипулин се движеше втори след Фуркад, само че падна на последното нанагорнище 700 метра преди финала и приключи трети на 19.3 секунди с една пропусната цел. Шипулин завоюва спринта на 7.5 км в Контиолахти в четвъртък. Единственият българин в надпреварата Красимир Анев се подреди на 17-а позиция. Той повали всичките 20 цели и остана на 1:16.7 минута след спечелилия.

Олимпийският първенец в спринта Арнд Пайфер (Германия) приключи шести на 27.1 секунди, откакто позволи две неточности в последната си пукотевица. В генералното класиране за Световната купа след 17 старта води Мартен Фуркад с 888 точки, пред Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) с 845 точки и Антон Шипулин с 568 точки. Красимир Анев е 34-и със 140 точки, Владимир Илиев е 58-и с 44 точки, а Антон Синапов - 88-и със 7 точки.
Great gesture by Julian Eberhard, from what I sow it was Anton Shipulin own fault that he fell #KON18 #biathlon pic.twitter.com/qh4YWUV7nK
— Valera Patotski (@ValeraPatotski) March 11, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР