Юлия Володимировна Тимошенко е родена на 27 ноември 1960 г.

...
Юлия Володимировна Тимошенко е родена на 27 ноември 1960 г.
Коментари Харесай

Рожден ден празнува нефтената кралица Юлия Тимошенко

Юлия Володимировна Тимошенко е родена на 27 ноември 1960 година Тя е първата жена министър-председател на Украйна и основна фигура в така наречен Оранжева гражданска война. Управлява страната си от 24 януари до 8 септември 2005-а и за повторно влиза в политиката на 18 декември 2007-а до 4 март 2010 година Лидер е на партията Всеукраинското обединяване „ Отечество “ и Блок „ Юлия Тимошенко “.

В интервала на Оранжевата гражданска война доста от западните медии я дефинират като " Жана д`Арк на революцията ". Пред 2005 година списание Форбс я дефинира като най-влиятелната жена в света, след Кондолиза Райс и Ву Йе. Преди политическата кариера Юлия Тимошенко е сполучлива бизнес дама в търговията с горива. Започнала като икономист във фабрика, която произвеждала ракети СС-18 и междуконтинентални балистични ракети в родния град Днепропетровск. В дните на късната перестройка тя се захванала с бизнес на пиратски видеофилми дружно със свекъра си, а по-късно с превоз на нефт.

Тимошенко беше освободена от пандиза на 22 февруари 2014 година, където излежаваше присъда от 7 година затвор за корист със служебно състояние. Процесът против нея бе считан от Запада за политически.
тагове юлия тимошенко нефтена кралица рожден ден
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР