Юлия Скрипал Автомобилът, с който дъщерята на Сергей Скрипал -

...
Юлия Скрипал Автомобилът, с който дъщерята на Сергей Скрипал -
Коментари Харесай

Колата, с която е пътувала Юлия Скрипал за Солсбъри, е била иззета за експертиза


Юлия Скрипал

Автомобилът, с който дъщерята на Сергей Скрипал - Юлия Скрипал, е пътувала от лондонското летище Хийтроу за град Солсбъри, е била конфискувана за правосъдна експертиза, оповестява английският в. " Дейли телеграф ", представен от ТАСС.

На 3 март Юлия е била посрещната на летището от фамилния другар Рос Касиди, който я откарал с колата си до дома на Сергей Скрипал в Солсбъри. Касиди е удостоверил, че колата му е била конфискувана за инспекция.

Разузнавателните служби допускат, че нервнопаралитичното вещество, с което са отровени Скрипал и щерка му, може да е било прикрито в багажа на Юлия.

Същевременно английският министър председател Тереза Мей сподели през днешния ден, че Русия е отговорна за отравянето на някогашния съветски разузнавач и двоен сътрудник Сергей Скрипал, съобщи Ройтерс.

" Това, което видяхме, демонстрира ясно, че няма друго умозаключение, като се изключи че съветската страна е отговорна за станалото по улиците на Солсбъри ", съобщи Мей в ефира на телевизия " Скай нюз ", когато бе запитана дали Путин лъже.

По думите й Москва " има претекст и желание и това, което следим, е част от модела на държание на Русия в Европа ", добави министър председателят.

Според съветския президент Владимир Путин е неуместно да се мисли, че Москва стои зад отравянето на Скрипал и неговата щерка, които са в сериозно положение в английска болница.

Експерти по химическите оръжия дойдоха през днешния ден във Англия да вземат проби от нервнопаралитичното вещество, употребявано за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, съобщи ДПА.

Екипът на основаната в Хага Организация за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще изпрати образците в интернационална лаборатория, а резултатите от анализите се чакат до две седмици.

На днешната си среща в Брюксел външните министри от Европейския съюз обявиха, че съюзът осъжда остро нападението против Скрипал и щерка му. Те настояха Русия да отговори на въпросите, заложени от Лондон и съдружниците му, и показаха безусловна взаимност с Англия.

Европейски Съюз е шокиран от дръзкото потребление на бойно невротоксично вещество от вид, създаден от Русия, на европейска земя за първи път от повече от 70 години, се споделя в изказване на външните министри от Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР