Юлия Сенюк е по-известна с псевдонима си Джоузефин Джаксън. Порнографските изяви

...
Юлия Сенюк е по-известна с псевдонима си Джоузефин Джаксън. Порнографските изяви
Коментари Харесай

Украинска порно звезда се притече на помощ на осакатени войници

Юлия Сенюк е по-известна с псевдонима си Джоузефин Джаксън. Порнографските изяви на обилната актриса са събрали над 200 милиона гледания, а в този момент употребява този си статут на звезда, с цел да събира средства за украинските бойци, които са изгубили крака във войната против Русия. 

" Искахме да притеглим вниманието към казуса с рехабилитацията след пострадвания. Защото доста хора събират средства, само че не помнят за протезирането. Мисля, че съумях да привлека вниманието, тъй като повече хора започнаха да събират дарения за протезиране ", разяснява Сенюк пред Politico. 

29-годишната жителка на Лвов в Западна Украйна стана дипломат на медийна самодейност на киевска клиника, която се занимава с рехабилитацията на повече от 30 украински военни с ампутирани крака, предава " Телеграф ". 

Сенюк взе участие в две фотосесии с украински бойци с ампутирани крака, с цел да притегли вниманието към неналичието на финансиране за протезиране - съществена потребност за хиляди украинци, които са взели участие директно във войната. 

Киев съзнателно не разкрива какъв брой души се нуждаят от протези, съобщи пред украинските медии Оксана Жолнович, министър на обществената политика. Тя обаче настоя, че държавното управление е в положение да покрие тези потребности. 

Тази година за помощ за рехабилитация са отпуснати повече от 111 млн. евро и няма потребност да се събират пари за тези, които се нуждаят от протези, споделя Елена Кулчицка, консултант на Жолнович. 

Въпреки това, по данни на фондация " Протез ", към 59 000 украинци се нуждаят от протези за крака. По данни на украинския център за рехабилитация на свръхчовеци всяка от тях може да коства от 46 000 до 90 000 $. Десетки украински клиники и разнообразни начинания се занимават с рехабилитацията на военни и цивилни ампутирани пациенти. Повечето от тях разчитат на държавни стратегии и дарения, само че парите не са задоволителни. 

Затова, когато през февруари приятелят на Сенюк ѝ дава концепцията да употребява известността си, с цел да разпространява протезния център в Киев, тя се съгласява. 

Поканили я да взела участие във фотосесия с ветераните. 

" В началото не знаех по какъв начин да приказвам с тях. Но след това просто взех решение да се държа обикновено и да не концентрирам ненужно внимание върху изгубените им крака ", споделя Сенюк. 

Войниците бяха разчувствани. 

" В никакъв случай не съм професионален експерт по рехабилитация, просто пристигам и беседвам с тях, разпръсквам ги, описвам за специалността си, това е толкоз забавно за тях. Те сияят след моите визити ", споделя Сенюк.  

Начинанието ѝ провокира както внимание, по този начин и рецензии. 

Сенюк беше атакувана в обществените мрежи от консерватори за " неморалността на специалността ѝ " и " опита за пиар на гърба на бойците ", както и за " обективизиране на ролята на дамата " по време на война. В Украйна е нелегално да се прави порнография, заради което Сенюк работи в чужбина. 

Антон Иванцив, който е изгубил двете си ръце и крайници в борбата за Бахмут, взе участие във фотосесията и пази актрисата. 

" Благодарение на изявите си Юлия оказа помощ да се притегли вниманието към проблемите на тежко ранените хора. Тя провежда дарителска акция. За страдание, държавните стратегии не могат да обезпечат положителни протези ", коментира Иванчев пред Politico.

" Що се отнася до наличието, което тя създава, не ме интересува. Това е медиен артикул, вие можете да изберете дали да го консумирате. Юлия е украинка и родолюбец ", допълва той. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР