Юлия КУЛИНСКАБСП ще настоява за повишаване от 1 юли на

...
Юлия КУЛИНСКАБСП ще настоява за повишаване от 1 юли на
Коментари Харесай

БСП настоява за 760 лв. МРЗ и нулева ставка на ДДС за хляба

Юлия КУЛИНСКА

Българска социалистическа партия ще упорства за повишение от 1 юли на минималната работна заплата от 710 на 760 лв., за нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба и хлебните произведения, за по-нисък данък на продуктите от дребната потребителска кошница и за необлагаемия най-малко в границите на една работна заплата. Това разгласи ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски преди началото на съвещанието на съдружния съвет за разискване на антикризисните ограничения.

Доволни сме, че политиките, които са водещи за Българска социалистическа партия, свързани с приходите, цените на стоките и повишение благосъстоянието на хората, намират поддръжка и действителни изражения в предложенията и на съдружните сътрудници, акцентира Свиленски. Той напомни, че в бюджета за тази година за обществена политика бяха заделени 20 милиарда лв.. Сега в идната актуализация от 1 юли са планувани нови 2 милиарда лева, съобщи Свиленски. По думите му това демонстрира, че държавното управление в действителност се грижи за хората и обществените ограничения, които Българска социалистическа партия е дала обещание в предизборната си платформа, стартират да се случват.

" От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 21,6 на 100, а от 1 октомври ще бъдат преизчислени със средноосигурителния приход за 2021 година Отпада таванът на пенсиите и той става 3400 лв.. За работещите родители се усилва данъчното облекчение от 450 на 600 лева за едно дете и от 900 на 1200 лева за две деца. Помощите за деца с увреждания се подвигат с 33%, като средствата ще могат да се употребяват на тримесечие, а не в края на годината. От първи април детските градини са безвъзмездни и това ще продължи през годините ", изреди Свиленски.

Българска социалистическа партия поддържа облагането на свръхпечалбите на производителите и търговците на електрическа енергия. Социалистите одобряват като допустима нормата на облага от 15 %. Законопроектът ще бъде импортиран в идващите 10 дни в Народното събрание. Още тази седмица обаче ще разпишем нужните законодателни начинания, с цел да може да бъде обезщетен бизнесът, посочи Свиленски.

Социалистите поддържат Данък добавена стойност за потребителите на централно парно и газ да падне от 20 на 9% и намаляването на данъка и акциза на горивата, които ще поевтинеят с сред 10 и 32 ст. Все още обаче не е ясно какъв ще е механизмът на мярката за отстъпка от 25 ст. при зареждане до 50 литра на месец, акцентира Свиленски. Той опроверга обвиняванията на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов, че в обединението всеки си прави каквото си желае. Диалогът не е нарушен, а няма по какъв начин всеки да си прави каквото си желае, тъй като нито една партия няма 121 депутати, с цел да постанова лично мнение, сподели той.

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " и член на ИБ Борислав Гуцанов добави, че левицата упорства за таван на цената на газа на сегашната цена. Той съобщи, че държавното управление би трябвало да продължи да търси газови доставки от чужбина на оптимално преференциални цени, в това число и с " Газпром ". Гуцанов засегна въпроса с варненското пристанище, през което се чака да минават украински директни артикули - зърно, слънчоглед, олио, както се схванаха министър председателят Кирил Петков и украинският президент Володимир Зеленски. Гуцанов прикани за бързи законови промени за директния износ, с цел да стане пристанището ни атрактивно.

Коалиционните сътрудници се събраха нощес и до публицистичното привършване на вестника срещата не беше завършила.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР