Юлия КУЛИНСКАБСП настоява младите до 26 години да бъдат освободени

...
Юлия КУЛИНСКАБСП настоява младите до 26 години да бъдат освободени
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Младите до 26 г. да не плащат данък върху доходите

Юлия КУЛИНСКА
Българска социалистическа партия упорства младите до 26 години да бъдат освободени от налог върху приходите. Това съобщи водачът на партията Корнелия Нинова в декларация на ПГ " Българска социалистическа партия за България ", откакто болшинството от ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи и Демократична България не позволи до гласоподаване промените на Закона за налозите върху приходите на физическите лица.
" Казахте, че това било популизъм и в този момент Българска социалистическа партия се сетила за младежка политика. Някои от вас може да са се сетили в този момент, само че ние тези правила ги изповядваме от десетки години. По време на 12-годишното ръководство на ГЕРБ сме внесли 18 закона, касаещи младежка политика ", напомни Нинова. 
" Като участници в ръководството осигурихме безвъзмездни детски градини, майчинството стана колкото е минималната работна заплата, данъчни облекчения за младежи, стипендии в учебните заведения и висшите образователни заведения, обвързване на образованието с стопанската система посредством стипендии за студенти и по-късно тяхно обвързване да работят във компаниите, с цел да има стопанската система фрагменти ", акцентира Нинова. " Българска социалистическа партия и в съпротива, и в ръководството организира систематична, кардинална, поредна и загрижена за младостта на България политика ", безапелационна бе тя.
" Пренебрегнахте един от най-важните въпроси на България - младежката политика и грижата за младите ", възмути се Нинова. " Това е диалог за бъдещето, не за предишното, и изисква в най-висока степен държавническо държание и отговорност ", означи тя. (Пълният текст на декларацията - на стр. 11)
" Младите хора ни гледат. Вие дори не желаете да дискутирате този въпрос. Тук не става въпрос за помощи и за налози, а за бъдещето на България. Вие не желаете в тази зала да се приказва за младежите, единствено в случай че някой ви заплати да напишете тактика. Срам! ", съобщи зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. Той изрази неразбиране за какво " обединението на войната " толкоз бърза да даде безвъзмездни оръжия на Украйна, а отхвърля да помогне на българските младежи.
" Всички от тази естрада се кълнем, че желаеме да създадем по този начин, че младежите да остават в България, и в това време това предложение не е позволено от бюджетна комисия. Младите хора да не заплащат налог върху приходите - мисля, че всички поддържаме такава мярка. Нека покажем на младежите, че мислим за тях ", прикани Свиленски. По  думите му на младите им е писнало да слушат за тактики и за стратегии. " Трябва да създадем условия, тъй че те сами да желаят да останат в България. Днес да приемем освобождение от налог общ приход, през вчерашния ден приехме да има безвъзмездни учебници, на следващия ден ще приемем безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години. Ние предлагаме съответно решение, а не някъде в миналото да обещаваме тактика ", безапелационен бе Свиленски.
" Не стигнахме ли до заключението всички, че един от най-тежките проблеми на България е демографският, и че една от главните ни задания е да задържим младежите в страната ", попита проф. Румен Гечев.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР