Юлия КУЛИНСКА Готвим се за избори, ще направим силна кампания

...
Юлия КУЛИНСКА Готвим се за избори, ще направим силна кампания
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Отиваме на избори с чисто лице

Юлия КУЛИНСКА

Готвим се за избори, ще създадем мощна акция и ще влезем в тях с чисто лице. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто левицата върна на президента неизпълнения трети мандат за сформиране на държавно управление. Тя напомни, че с помощта на левицата за шест месеца 22 милиарда лева се вложиха в младежи, в деца, в нарастване на майчинство, безвъзмездни детски градини, нарастване на пенсии, нарастване на ваучери за храна на служащи.

" Програмата, която представихме в Народно събрание, в доста огромна степен отразява нашите и идейни, и законодателни визии по какъв начин би трябвало да продължи България. Заем какво би трябвало да се случи. Доказахме го освен на думи, само че и с програмата. Готови сме с летящ старт в идващия парламент да стартираме ", акцентира Нинова.

Като мандатоносител направихме всичко по силите си рационално, отговорно и умерено да подсигуряваме сигурност и непоклатимост на страната в идващите сложни месеци, разясни тя. " Не го направихме единствено на думи. Приемането на програмата и на законите щеше да облекчи живота на всички българи. Уви, тази стратегия не беше позволена даже до гласоподаване в дневния ред. ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане " с цинична безнаказаност хвърлят страната в безпорядък ", съобщи Нинова.

" Върнахме несбъднат мандата. От това, което президентът сподели, разбрахме, че евентуално няма да удължи работата на Народно събрание. Имаше рецензия от негова страна за безпорядък в енергетиката. Първо, държавият глава не е спрял да подлага на критика това държавно управление от първия му ден, макар че той сътвори главната партия в него - " Продължаваме промяната ". Заедно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " не ни дадоха даже 100 дни толеранс. Смятаме, че президентът е от групата, която смъкна настоящото държавно управление ", разяснява Нинова.

" Проявихме най-висока степен на отговорност. Още предходната седмица сигнализирах в Народно събрание какъв брой е тежък казусът с неналичието на ръководител на КЕВР. Никой не ми повярва, последваха упреци, експанзия, жлъч и обвинявания, че държим мандата, с цел да стоим още една седмица в креслата си. Една седмица по-късно всички схванаха тежестта на въпроса. Не одобряваме рецензията на президента към " Българска социалистическа партия за България " за това, че оставяме безпорядък ", безапелационна е Нинова. Тя предложи на президента да обърне рецензията към Има Такъв Народ, които са излъчили министър на енергетиката.

Нинова напомни, че неведнъж е предупреждавала да не се стопират договарянията с " Газпром " и редом с това да се търсят различни снабдители. " Предупредихме, борихме се, осигурихме обезщетения на бизнеса и на семействата. Защото нашата обществена политика беше стълбът на това държавно управление, с грижа за хората и страната. Това, което се изисква от нас, сме го свършили. Оттук нататък отговорността е в президентската институция и президентът да не се оправдава с завещание, а да назначи министри, които да се оправят с казуса ", прикани Нинова.

" Не скърбя, че аз персонално издигнах Румен Радев за президент. Той дължи и двата си мандата на Българска социалистическа партия - първия, изключително на Българска социалистическа партия, втория - към този момент и на други партии, които го поддържаха. Гражданите да оценят неговата работа като президент ", сподели Нинова. Тя отхвърли Радев да е поставял пред Българска социалистическа партия въпрос за участници в служебния кабинет. Нинова позволява, че, както първия път, той ще вземе представители на социалистите зад тила на партията. " Няма да носим отговорност за работата на служебния кабинет, защото никой не се е обърнал публично към нас като партия да дадем оферти за министри. Ние сме партия, 130-годишна, има органи, които вземат решение тези въпроси ", съобщи Нинова.

" До момента, в който функционираше кабинетът обективно, гарантирахме на бизнеса обезщетения, успокоение за работа и резултатът е, че сме първи в Европа по промишлен напредък. Оттук нататък да се обръщат към президентската постройка, да се обръщат към ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ". Отговорността е там ", добави Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР