Юлиана Методиева, Фейсбук Сигурно човекът на СЕМ ще трябва да се

...
Юлиана Методиева, Фейсбук
Сигурно човекът на СЕМ ще трябва да се
Коментари Харесай

Ехо, СЕМ, на пистата сте, генералният директор на БНТ ви е лъгал като разпран

Юлиана Методиева, Facebook

Сигурно индивидът на Съвет за електронни медии ще би трябвало да се поти през днешния ден на огромната среща с министъра на културата. Промоутърите на властта от разнообразни издания, уеб сайтове и кабеларки, безусловно ще захапят Емил Кошлуков. Гръб им дава подписката на 2300 индивида с искане на оставката на генералния шеф преди Минеков да бъде овластен от Румен Радев. Мотивирано и безмилостно, още преди месеци подписалите желаят главата на генералния шеф. Хората от подписката са от сектора, не е като да са родени от площади, не са носили ковчези, не са мятали свински уши.

Емил Кошлуков има един голям гаф, който някакси не влиза във вниманието на никого. Хеле пък на изчегъртващите. Не е като подслушването на политици, раздаваните пари от ББР, пресушени язовири, не става за политически циркаджилък по утринните блокове. Но този гаф непосредствено адресира председателката на Съвета за електронни медии, госпожа Жотева, както и нейните специалисти.

През лятото на 2017 година Емил Кошлуков кандидатства с идея по какъв начин ще се развива Българска национална телевизия в случай че той вземе властта. Дъра-бъра, само че сред останалите приказки, като всеки преписвач на ноу-хауто на американската телевизия, той казва(пише):
“В концепцията ми изключително място заемат грижите за децата и групите в неравностойно положение(…)Бих обърна изключително вниманието на детската публика, най-много в интервала 13-19 година която за разлика от по-малките деца е доста едва застъпена в програмата. Ще предложа да се създадат просветителни и развлекателни излъчвания за младите фенове. “
Казал - рекъл, спечелил шефското място. Обаче какво се оказва?

Адриан е на 14 години. Той е израснал с Disney Channel и Nickelodeon, Спондж Боб квадратни гащи, Късмет, Чарли и куп още занимателни за детството му сериали. Сестра му също научи британския от тези канали, тъй като друго детско представление няма къде да се гледа. Приятелчетата им от локални софийски и несофийски квартали непрестанно зяпат тези продукции. Направени с кеф, професионализъм и доста нюх за заниманието на детето, всички те всеобщо не гледат Българска национална телевизия. И знаете ли за какво, господа от Съвет за електронни медии? Защото там със свещ да търсиш не можеш да откриеш детско предаване. Лека нощ, деца, го няма, по Българска национална телевизия 2 вървят едни грозновати главуни, Маша и Мечокът и прочие архаики от бебешката възраст на Адриан и сестра му. Никакви следобедни тийнейджърски скечове, игри на фантазията, обич и така нататък. И по какъв начин по този начин? Все едно да си казвал на шефа, че владееш компютър и excel, а след това да се окажеш кръгла нула!

Кандидатът за общоприет шеф е лъгал като разпран членовете на Съвет за електронни медии. Защо да не лъже? Подозирам, че си е казвал мислено. Абе, на кого му пука за децата? Телевизията би трябвало да печели, а детските излъчвания желаят доста мурафет, не е като политическия спор и срещи от третия тип в рубриката Българска национална телевизия на 60! Телевизионните надзорници пък наподобяват на остаряла баба с олющено пенсе на кривия нос. Гледат каквото гледат, недовиждат за какво няма и няма детско предаване!
Тези 2300 индивида, които желаят оставката на Кошлуков са доста безапелационни той да бъде неотложно махнат от самостоятелния регулатор. След всички гафове от последните години, последните седмици и последните дни, този лъжовен индивид няма какво да прави в социална медия. Още по-тъпо обаче би било, в случай че Велислав Минеков пред очите на всички реши да се прави на деен на гърба на загрижените. Утре, в случай че Съвет за електронни медии се раздвижи и разкара Кошлуков, краткотрайният министър на културата ще гледа безочливо публиката, ще се претърпява като покровител на медиите, а най-после ще си събира лихвите цялостен живот.
Както и да е. Ехо, Съвет за електронни медии, на пистата сте!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР