Юлиан Мирков, зам. - директор на Агенция „Митници“, разказа в

...
Юлиан Мирков, зам. - директор на Агенция „Митници“, разказа в
Коментари Харесай

Имало ли е безакцизно производство в заводите на Миню Стайков?

Юлиан Мирков, зам. - шеф на Агенция „ Митници “, описа в утринния блок на бТВ какво откриха митничарите в заводите на Миню Стайков край Карнобат.

Въпросният кран без пломба е подложен преди две години и няма по какъв начин да е бил в схемата, която е предоставена на митниците преди доста години, съобщи той. „ От крана изтича течност, тя е топла, само че това е алкохол “, изясни Мирков.

Административният шеф на фабриката Йовко Йовков разгласи обаче, че кранът, от който Автомагистрала твърди, че изтича безакцизен алкохол, участва на чертежа, възложен преди издаването на лиценза. По думите му кранът се употребява за хидравлични тествания – ревизира се дали е херметично затворена инсталацията, с цел да се предотврати гърмеж. Той изрично дефинира акцията на Агенция „ Митници” като напън.



Кадър: бТВ

Мирков разясни обаче, че Агенция „ Митници “ споделя, че има опция този кран да бъде употребен за нерегламентирано извеждане. "Казваме, че желаеме да предотвратим вреда за бюджета. Няма безспорни доказателства тъкмо за този кран “, добави той.

Зам. - шефът на митниците добави още, че не е виждал дали има сходни кранове в други сходни фабрики, само че разясни, че той не е необходим, с цел да работи една такава система.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР