Юлиан Ковачев си отиде от този свят едва на 63

...
Юлиан Ковачев си отиде от този свят едва на 63
Коментари Харесай

Прочут български диригент почина

Юлиан Ковачев си отиде от този свят едвам на 63 години

Прочутият диригент маестро Юлиан Ковачев умря в Южна Корея едвам на 63 години, оповестиха негови близки. Те допълват, че светът освен е изгубил диригент от изключителна класа, а и необикновен човек.

Юлиан Ковачев стартира своята кариера като цигулар в София и Моцартеум в Залцбург. По-късно, се образова в дирижирането под управлението на Херберт Алендорф и Херберт декор Караян в Берлин благодарение на стипендия от фондацията " Херберт декор Караян ".

Той прави първите си професионални стъпки с Берлинската филхармония сред 1975 и 1980 година. През 1984 година печели състезанието на Караян за поощряване на млади диригенти. Следващата година той прави своя оперен дебют в Театро Верди в Триест с творбата " Йенофа " на Яначек. Юлиан Ковачев е постоянен посетител в някои от най-големите оперни театри в Италия, в това число Миланската канара, Teatro San Carlo в Неапол, Teatro dell' Opera в Рим, Teatro La Fenice във Венеция, Teatro Massimo в Палермо, Театро Комунале в Болоня, както и Театро Карло Феличе в Генуа.

Маестро Ковачев заема позиции като основен диригент на Софийската филхармония, Симфоничния оркестър в Загреб и оркестъра на Театро Верди в Триест. Той също е бил артистичен и музикален шеф на Teatro del Giglio в Лука и шеф и основен диригент на Симфоничния оркестър в Дегу, пише lupa.bg

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР