Юли се оказа труден месец за крипто пазара, като се

...
Юли се оказа труден месец за крипто пазара, като се
Коментари Харесай

3 крипто прогнози за август 2023 г.

Юли се оказа сложен месец за крипто пазара, като се наблюдаваше мечи тренд, защото множеството монети означиха спад след годишните си върхове при започване на месеца.

С наближаването на август вероятностите пред алткойните наподобяват релативно по-благоприятни спрямо Биткойн ( BTC ), макар че има някои изключения. Ето и крипто прогнозите за идния месец:

Цената на Dogecoin (DOGE) може да се удвои:

Dogecoin се намира под низходяща линия на опозиция от историческия си връх през май 2021 година Забележително е, че неотдавна цената излезе от тази линия, което нормално алармира за изразено възходящо придвижване. Макар че бързото повишаване към момента не е почнало, след пробива DOGE се движи последователно нагоре.

Друг позитивен знак е, че седмичният RSI мина над 50 за първи път от октомври 2022 година насам. Следващата забележителна зона на опозиция е на $0.16, което съставлява 100% нарастване от настоящата цена. Поради дълготрайния пробив и неналичието на горна опозиция, цената на DOGE може да доближи това равнище.

Неуспехът да се задържи покачването обаче може да докара до спад до зоната на хоризонтална поддръжка от $0.060, отбелязваща спад от 22% по отношение на настоящата цена.

Алткойните може да изпреварят Биткойн

Коефициентът на доминация на Биткойн (BTCD) означи забележителен растеж от най-ниското си равнище от 39% през септември 2022 година Пробивът над равнището на опозиция от 48% през февруари 2022 година означи решаващо развиване, което докара до по-нататъшни възходящи придвижвания. През юни BTCD доближи най-високата си стойност от 52.20%.

Понастоящем няма ясно изразена хоризонтална опозиция, само че някои знаци допускат опцията за местен връх. Седмичният показател на относителната мощ (RSI) е надълбоко в територията на свръхпокупка и покрай нов исторически връх, което в исторически проект води до внезапни низходящи придвижвания. Освен това BTCD се сблъска с отменяне на равнището на опозиция на 0.382 Фибоначи промяна при 52%, а спадът продължава от края на юни.

Ако BTCD продължи да се намалява назад до равнището от 48%, това може да значи, че алткойните може да изпреварят Биткойн. Тази прогноза обаче би станала невалидна, в случай че BTCD затвори над 52% на седмична база, защото това евентуално би могло да докара до доста нарастване до идната значима опозиция на Фибоначи на равнище 60.33%.

Етериум (ETH) може да нарастне с най-малко 10% по отношение на Биткойн

Що се отнася до двойката ETH/BTC, трендът е низходящ от септември 2022 година насам, само че се съдържа в низходящ клиновиден модел, който се смята за бичи. Следователно възможен пробив от клина е най-вероятният предстоящ ценови сюжет.

Няколко знака поддържат тази прогноза. ETH отскочи от линията на поддръжка на клина в края на юни, което докара до възобновяване на равнището на поддръжка на 0.618 Фибоначи промяна, като и двете се смятат за бичи признаци. Освен това седмичният RSI генерира бича дивергенция, което постоянно води до доста възходящо придвижване.

Важно е да се означи, че тези прогнози са спекулативни и се основават на механически разбор, а крипто пазарът е много волатилен и предстои на бързи промени. Винаги проявявайте нерешителност и правете своите изследвания, преди да вземете каквото и да е капиталово решение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР