Юли месец е - разгарът на летните отпуски. А за

...
Юли месец е - разгарът на летните отпуски. А за
Коментари Харесай

3 книги за уикенда

Юли месец е - разгарът на летните отпуски. А за нас това значи и в допълнение време, в което да се отдадем на четене. За този уикенд избираме неотдавна излезли знакови за американската литература книги. Все отново дни ни разделят от националния празник на Съединени американски щати 4 юли.

" Момичетата от мочурището "

Действието ни придвижва в Мисисипи през 20-те години на предишния век. Тийнейджърката Ейда е съумяла да избяга от мизерния си живот в мочурищата и жестокия си татко, само че събитията я принуждават още веднъж да се прибере вкъщи.
 Снимка 579476

Матилда също мечтае да избяга на север, само че за момента е принудена да търпи униженията, на които е подложено фамилията й поради безпаричието. Двете девойки ще се окажат свързани с ужасна загадка, която обаче може да се окаже техния път към свободата.

Изд. Лабиринт, 17.90 лева

" Стъкленият капак "

Тази година се навършват 90 години от рождението на една от най-значимите американски поетеси - Силвия Плат. По този мотив се снабдявам с ново първокласно издание на единствения й разказ. Неговата основна героиня е Естер Грийнуд - амбициозна млада жена през 50-те години в Ню Йорк.
 Снимка 579477

Вместо да избере нормалния живот за дамите по това време - да бъде брачна половинка, майка и стопанка, тя приключва лицей и стартира работа в списание. Колкото повече порастват упованията към Естер обаче, толкоз повече се пропуква сякаш съвършеният й живот.

Изд. Сиела, 23 лева

" Кейп Код "

От Бредбъри се прехвърляме на различен класик на американската литература - Хенри Дейвид Торо. За първи път на български излиза неговата последна книга, отдадена на едноименния полуостров в щата Масачузетс.
 Снимка 579478

Тя в действителност съставлява поредност есета, които Торо написа след няколко поредни свои пътувания из Кейп Код. Както е всекидневно за него, книгата е изпълнена с живописни описания на природата, които той изследва методично и с обич.

Изд. Кръг, 20 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР