Юки Цунода ще дебютира в домашната си Гран При на

...
Юки Цунода ще дебютира в домашната си Гран При на
Коментари Харесай

Цунода: Имам над 10 000 обиколки на „Сузука“

Юки Цунода ще дебютира в домашната си Гран При на Япония този уикенд, откакто конкуренцията не бе част от календара на Формула 1 през предходната година, поради пандемията от ковид. 

Преди началото на уикенда на „ Сузука “ японецът застана пред медиите и съобщи, че се усеща квалифициран за уикенда, защото има над 10 000 обиколки на японското трасе. Това се равнява на съвсем 189 спортни дистанции.

„ Карах кола от Формула 4, мисля преди 4 години – описа Цунода за времето си в пилотското учебно заведение на Сузука. - Карах тук и последния път завоювах, тъй че имам положителни мемоари, несъмнено е хубаво, че сме тук.

„ Правeх обиколки за 2:06-2:07, което е с към 40 секунди по-бавно по отношение на Формула 1. Разликата е огромна, даже и в симулатора я усетих, нещата се случваха доста по-бързо, в сравнение с съм привикнал. Карам тук от 2016 насам и имам 10 000 обиколки или нещо такова, тъй че знам някои трикове, само че в това време нещата са доста разнообразни в кола от Формула 1. Ще ми трябват положителни тренировки, за мен „ Сузука “ е една от най-хубавите писти “, сподели още Цунода.

Този уикенд японецът ще стане първият представител на домакините, който ще започва в Гран При на Япония от Камуи Кобаяши през 2014 година. Кобаяши е един от единствено двамата японци, качвали се на почетната стълбичка на „ Сузука “. 

Той стори това през 2012 година когато финишира трети, а 22 години по-рано Агури Сузуки също финишира трети в домашния си старт. И за двамата японци подиумите в домашното им съревнование бяха единствени в техните кариери във Формула 1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР