Южноцентрално държавно предприятие-Смолян се включва в инициативата на Министерството на

...
Южноцентрално държавно предприятие-Смолян се включва в инициативата на Министерството на
Коментари Харесай

ЮЦДП-Смолян се включва в инициативата „Зелени градове, зелени коридори“

Южноцентрално държавно предприятие-Смолян се включва в самодейността на Министерството на земеделието „ Зелени градове, зелени коридори “.

За тази цел, посредством териториалните си подели, ЮЦДП ще даде от разсадниците подобаващи фиданки от горски дървесни типове, които да се основат нови зелени зони, зелени пояси, градски и крайградски паркове в аграрни, горски и урбанизирани територии, както и край територии на превоза и водни обекти.

„ Зелени градове, зелени коридори “ дава отговор на упованията на хората за една по-залесена и здравословна околна среда.

Големите градове, както и по-малките обитаеми места, които имат потребност от нова залесена повърхност, ще бъдат подкрепени при реализацията на плановете си.

За реализиране на самодейността, общините би трябвало да изготвят планове за озеленяване с включване на площи за залесяване и нужния брой фиданки. След правенето на плановете на общините и горските стопанства би трябвало да се подписа съглашение за съдействие.

ЮЦДП има подготвеност да покаже експертна помощ при проектирането и вземането на решения за залесяването, както и техническа помощ при самото залесяване и следващо развъждане на фиданките.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР