Южнокорейският технологичен гигант LG планира да инвестира 5,2 млрд. долара

...
Коментари Харесай

LG влага 5 млрд. долара, за да не е зависима от Китай за батериите

Южнокорейският софтуерен колос LG възнамерява да влага 5,2 милиарда $ в производството на материали и химикали, употребявани в батериите за електрически транспортни средства. Световният водач в промишлеността незабавно търси способи да понижи зависимостта си от Китай, написа Financial Times.

Една от аргументите за 4-годишната инвестиция на най-големия производител на акумулатори за електрически автомобили в света е фактът, че световните проектите моторите с вътрешно горене да останат в предишното се усложняват от огромната взаимозависимост на промишлеността от рафинерии и заводи в Китай. Страната е най-големият преработвател на планетата на множеството минерали, нужни за производството на акумулатори.

LG Chem, чието поделение е групата за акумулатори LG Energy Solution, съобщи, че ще разнообрази производството си с значими материали, в това число тези, употребявани в катоди, аноди и сепаратори. " Ще преоткрием нашата компания като най-големия производител на материали за акумулатори в света ", съобщи Шин Хак-чеол, изпълнителен шеф на LG Chem. LG ще търси вложения и партньорства с компании за рандеман, размразяване и пречистване, с цел да усъвършенства своите доставки на метали, добави Шин.
Лидер
Южна Корея е дом на няколко от водещите международни производителя на акумулатори за електрически автомобили. Сред тях са както LG Energy Solution, по този начин и подразделения на конгломератите SK и Samsung. LG Energy има фабрики за произвеждане на акумулатори в Китай, Полша и Съединени американски щати, както и в Корея. През март групата разгласи проект да вложи 4.5 милиарда $ до 2025 година за разширение на производството на акумулатори в Съединени американски щати. Компанията доставя на автомобилни производители като Tesla, General Motors и Volkswagen.

Пазарът на материали за акумулатори се чака да се удвои от към 39 трлн. вона до към 100 трлн. вона (87 милиарда долара) до 2026 година, обявиха от LG. За да отговори на това търсене, компанията заяви, че ще стартира да строи цех за катодни материали в Корея през декември с годишен потенциал 60 хиляди тона. Очаква се индустриалният потенциал за катоди на LG да се усили съвсем седем пъти - от 40 хиляди тона тази година до 260 хиляди през 2026 година
Възможности за придобивания
Компанията също по този начин ще търси разновидности за сливания и придобивания или взаимни предприятия, с цел да разшири бизнеса си с значимите съставни елементи за акумулатори, известни като сепаратори, и да сътвори задгранична индустриална база, съобщи Шин.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР