Южнокорейският производител Samsung ще отвори в Индия най-големият завод за

...
Южнокорейският производител Samsung ще отвори в Индия най-големият завод за
Коментари Харесай

В най-големият завод за смартфони в света ще се правят по 124 милиона устройства годишно

Южнокорейският производител Samsung ще отвори в Индия най-големият цех за смарт телефони в света.

И това е огромна победа за кабинетът на министър-председателя Нерендра Моди, който разгласи, като един от целите си привличането на задгранични вложители за програмата " Made in India ".

Там към този момент фабрика имат други две водещи компании - Xiaomi и Oppo. Първата от тях разгласи, че възнамерява отварянето на нови 3 завода в страната.

" Това е голяма опция. Такова огромно оборудване ще помогне на Samsung да отговори на голямото търсене в страната, дом на 1,3 милиарда души, където сега има едвам 425 милиона консуматори на смарт телефони ", разяснява специалистът Файсал Кауооса, представен от Bloomberg.

Пазарът в южноазиатската страна регистрира напредък от 14% за миналата година с доставката на 124 милиона мобилни устройства.

Новата база на Samsung ще има потенциал за производството на 120 милиона смарт телефона годишно, като там ще се вършат от евтини модели под 100 $ до флагмани, като Galaxy S9, показват от компанията.

През предходната година Индия изпревари Съединени американски щати като вторият максимален пазар за смарт телефони след Китай. Очаква се до 2021 година потребителите там обвързваните с интернет смарт телефони да доближат 780 милиона от 359 милиона през 2016 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР