Южнокорейският производител Samsung обяви, че експертите му са разработили огъваем

...
Южнокорейският производител Samsung обяви, че експертите му са разработили огъваем
Коментари Харесай

Samsung представи нечуплив огъваем екран за смартфони

Южнокорейският производител Samsung разгласи, че специалистите му са създали огъваем екран, който не може да бъде строшен. От управлението на компанията удостоверяват, че този тип екрани ще бъдат пуснати скоро на запара, оповестява CNBC.

За разлика от обичайните екрани, които нормално са направени от стъкло, новата разработка на Samsung е покрита с " пластмасов " филм. От компанията настояват, че дисплеят не може да се счупи и след рухване от 1,20 метра височина.

Иновацията на южнокорейската компания е тествана от организацията Underwriters Labotatories, която прави проби и за американската Администрация по сигурност на труда към щатското Министерство на труда.

Пластмасата е употребена и преди за изработката на екрани. С подобен беше моделът на Motorola - ShatterShield, да вземем за пример. Той обаче имаше някои дефекти. Един от тях беше този, че по него оставаха драскотини доста по-лесно, в сравнение с върху стъклените екрани.

Samsung евентуално ще пусне първите такива екрани със своя огъваем смарт телефон. Преди време от компанията оповестиха, че той би трябвало да бъде показан до края на 2018 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР