Южнокорейският президент Мун Дже Ин свика спешни разговори със съветниците

...
Южнокорейският президент Мун Дже Ин свика спешни разговори със съветниците
Коментари Харесай

Спешна среща на правителството в Южна Корея след решението на Тръмп

Южнокорейският президент Мун Дже Ин свика незабавни диалози със съветниците си , откакто през днешния ден американският президент Доналд Тръмп анулира плануваната среща на високо ниво със севернокорейския водач Ким Чен-ун , заяви Агенция Франс Прес.

Мун прикани своите съветници, както и ръководителя на разузнаването, министъра на обединяването и други, за диалози в президентската Синя къща, заяви прессекретарят му Юн Йонг-Чан в известие до локални медии. Официалните управляващи споделиха, че „ се пробват да схванат какви са желанията на президента Тръмп “.

 
 На 27 април водачите на двете Кореи се здрависаха на демаркационната линия, разделяща полуострова, преди началото на историческата им среща на върха Gulliver/Getty Images

Ръководителят на комисията по интернационалните връзки към Съвета на федерацията на Русия, Константин Косачев разяснява, че отводът на американския президент от срещата в Сингапур е сериозен удар за мирното споразумяване в района и за световната непоклатимост като цяло. " Това е вторият сериозен удар след напускането на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран ", съобщи той. 

 
 БГНЕС-->

В същото време американският президент Доналд Тръмп прикани Южна Корея и Япония би трябвало да бъдат подготвени да отговорят дружно със Съединени американски щати , „ в случай че Северна Корея предприеме глупави и недомислени дейности “ . „ Надявам се в бъдеще да се случат положителни неща в връзките ни със Северна Корея “, сподели той. „ Но в случай че не се, ние би трябвало да сме по-подготвени от преди “, добави Тръмп.

„ Междувременно нашите съществени наказания, най-сериозните до този миг, ще продължат акцията ни за напън “, съобщи американският президент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР