Южнокорейският президент Мун Дже-ин категорично отхвърли идеята за изтегляне на

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин категорично отхвърли идеята за изтегляне на
Коментари Харесай

Южна Корея отхвърли идеята за изтегляне на американските войски от страната

Южнокорейският президент Мун Дже-ин изрично отхвърли концепцията за евакуиране на американските войски от страната му след сключване на кротичък контракт със Севера, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки организация Йонхап.

" Присъствието на американски войски в Южна Корея е въпрос, обвързван със съюза сред двете страни и няма никакво отношение към подписването на кротичък контракт " с Пхенян, съобщи Мун.

На историческа среща на върха в граничното населено място Панминчжон в петък Мун и севернокорейският водач Ким Чен-ин се споразумяха да работят за подписване на кротичък контракт, който публично да постави завършек на Корейската война от 1950-1953 година, напомня организацията.

Южнокорейският президент направи това изказване малко откакто един от специфичните му съветници загатна за опцията за евакуиране на американските сили от Южна Корея. " Какво ще стане със силите на Съединени американски щати в Южна Корея откакто бъде подписан кротичък контракт? Ще бъде мъчно да се оправдае продължаващото им наличие в Южна Корея ", съобщи съветникът в публикация, оповестена през вчерашния ден от американското сп. " Форин афеърс ".

Друг представител на президентската администрация на Мун Дже-ин по-рано отхвърли опцията за евакуиране на американските войски и посочи, че те играят ролята на медиатор сред огромните страни, обкръжаващи страната, като Китай и Япония.

Вашингтон поддържа военно наличие в страната от края на Корейската война. Понастоящем там са ситуирани 28,5 хиляди американски военни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР