Южнокорейският плувец Парк Тае-Хван потвърди, че все още няма намерение

...
Южнокорейският плувец Парк Тае-Хван потвърди, че все още няма намерение
Коментари Харесай

Олимпийски шампион в плуването пропуска Азиатските игри заради слаба форма

Южнокорейският плувец Парк Тае-Хван удостовери, че към момента няма желание да се отхвърля от спорта, само че разгласи, че ще пропусне Азиатските игри в Сингапур, защото не се намира в добра форма, макар че не е спирал да тренира. 28-годишният олимпийски първенец на 400 метра от Пекин 2008, който получи наказване за допинг през 2015 година, показа също по този начин, че се нуждае от повече време, с цел да обмисли бъдещето си.

“Въпреки че не съм спирал да упражнявам от 2016 година, неотдавна осъзнах, че не съм в задоволително добра форма за реализиране на положителни резултати. Аз и екипът ми взехме решение да не вземам участие на Азиатските игри”, сподели Тае-Хван.

През 2008 година той стана първият азиатски олимпийски първенец на 400 м свободен жанр, когато победи със златото в Пекин.

Южнокореецът, който е и първият олимпийски медалист за страната си в плуването, завоюва стартовете на 100, 200, 400 и 1500 метра свободен жанр на националните квалификации за Азиатските игри през април.

“Не съм обмислял отричане още, само че нуждая се от време, с цел да обмисля бъдещето си”, сподели още плувецът.

Той завоюва един сребърен и пет бронзови медала на Азиатските игри в Инчхън през 2014 година, само че беше лишен от оценките си след позитивна допинг проба за анаболен стероид на извънсъстезателен надзор и получи наказване от 18 месеца.

Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР