Южнокорейският автомобилостроител Hyundai Motor преговаря с казахстанска компания за продажбата

...
Южнокорейският автомобилостроител Hyundai Motor преговаря с казахстанска компания за продажбата
Коментари Харесай

Hyundai иска да продаде завода си в Русия

Южнокорейският автомобилостроител Hyundai Motor договаря с казахстанска компания за продажбата на завода си в Русия, оповестиха локални медии, написа Българска телеграфна агенция. 

Много компании преустановиха производството си в Русия и освободиха чиновници поради дефицита на високотехнологично съоръжение, подбуден от глобите и напускането на западни производители след съветската инвазия в Украйна предходната година.

Местното държавно управление в Санкт Петербург договаря с Казахстан за продажбата на завода на Hyundai в Санкт Петербург, заяви " Йонхап ", цитирайки информация на ТАСС.

Според южнокорейската медия, която се базира на осведомен източник, договарянията за продажбата на завода на Hyundai в Санкт Петербург със обвързвана с автомобилостроенето компания в Астана, Казахстан, са на заключителен стадий. Сделката може да бъде финализирана най-рано през юни, съгласно източника.

Hyundai Motor прекрати интервенциите в съветския си цех предишния март. Южнокорейският автомобилостроител не отговори на молбата за коментар на Ройтерс.

Hyundai, който дружно с дъщерната си компания " Киа " (Kia), е измежду 10-те най-големи автомобилостроители в света по продажби, създава към 200 000 транспортни средства годишно в Русия, което е към 4 на 100 от световния му индустриален потенциал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР