Южнокорейските учени създадоха нов тип батерии за електромобили. Тяхната плътност

...
Южнокорейските учени създадоха нов тип батерии за електромобили. Тяхната плътност
Коментари Харесай

Нова алуминиево въздушна батерия за електромобили с по-висока енергийна плътност от бензина

Южнокорейските учени сътвориха нов вид акумулатори за електрически автомобили. Тяхната компактност на силата е по-висока от тази на бензина в елементарните коли с ДВГ.
Интересно е, че новите алуминиево въздушни акумулатори след изтощение не могат да се зареждат и би трябвало да се подменят. Може би по този метод ще се реши казуса с дългото зареждане на литиевойонните акумулаторни акумулатори в електрическите автомобили.

Пробивът бе изработен от екип експерти под управлението на професор Джефил Чо. Научната работа, проучванията и тестванията са разказани в едно от най-престижните научни издания, а точно – Nature Communications.

Новата батерия се разграничава от сегашните литиевойонни акумулаторни акумулатори по високата си успеваемост, сигурност и ниска цена.

Новите акумулатори не могат да се зареждат. След разреждането е належащо да се размени електролита и окислената алуминиева пластина.

„Плътността на силата на новата алуминиево въздушна батерия е по-висока от тази на бензина в ДВГ. Плътността на силата на бензина е 1700 ватчаса на кг, до момента в който нашата алуминиево въздушна батерия има компактност 2500 ватчаса на килограм“ – сподели Професор Чо. „Това значи, че от 1 кг алуминии може да се направи батерия, с която електрическият автомобил изминава 700 километра„.

В новата батерия се употребява реакцията на алуминия с О2 във въздушен поток. В предходните сходни акумулатори се използваше скъпа платина, само че в този момент се употребяват сребърни наночастици, които са 50 пъти по-евтини.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР