Южнокорейски служители по сигурността могат да посетят Северна Корея, за

...
Южнокорейски служители по сигурността могат да посетят Северна Корея, за
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея се гласят да обявят официално край на войната от 1950-те

Южнокорейски чиновници по сигурността могат да посетят Северна Корея, с цел да завършват детайлностите преди първата среща на върха от 2007 година насам, на която Югът се надява Северът да удостовери уговорката си да се откаже от нуклеарната си стратегия . Това разгласи поискало анонимност южнокорейско публично лице, представено от " Ройтерс ".

 Горещата линия сред Ким Чен-ун и президента на Южна Корея от 20 април
Горещата линия сред Ким Чен-ун и президента на Южна Корея от 20 април

Но е мъчно да се каже, когато ще се организира диалогът сред двамата водачи

Депутати от двете прилежащи страни се счита, че водят договаряния за детайлите на взаимно изказване, което би могло да очертае формалния завършек на борбата сред Северна и Южна Корея, които механически към момента са във война , защото Корейската война в интервала сред 1950 и 1953 година завършва с помирение, само че не и с кротичък контракт.

След срещата с вожда на Северна Корея Ким Чен-ун в Пхенян през март, съветникът по националната сигурност на Южна Корея и началникът на южнокорейското разузнаване обявиха, че Ким е поел ангажимент за премахването на нуклеарните оръжия на Корейския полуостров и е изразил предпочитание да се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Двете страни е планувано да проведат договаряния на " работно ниво " на следващия ден, а по-късно началникът на разузнаването на Южна Корея или съветникът по националната сигурност могат да посетят Северна Корея, с цел да приключат приготовленията, в случай че се сметне за належащо, посочи началникът на канцеларията на президента на Южна Корея.

 Вождът Ким с историческо наличие на зрелище на натрупа от Южна Корея
Вождът Ким с историческо наличие на зрелище на натрупа от Южна Корея

Първият севернокорейски водач, който го прави

Срещата на върха на 27 април сред южнокорейския президент Мун Дже-ин и Ким Чен-ун ще се състои в граничното село Панминджон. Тя се чака да бъде последвана от среща сред Ким и Тръмп в края на май или при започване на юни , като това би била първата среща сред настоящи водачи на двете страни, откогато Ким Ир Сен, дядото на Ким Чен-ун, основа комунистическата страна.

Вождът Ким отчетливо промени курса от началото на годината, изпращайки делегация на Зимните олимпийски игри, които се организираха в Южна Корея през февруари, и съгласявайки се да разиска със Сеул и Вашингтон нуклеарните стратегии, които Северът отбрани като нужна сдържаща мощ против инвазия на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР