Южнокорейски съд вкара в затвора трима души, заемащи ръководни позиции

...
Южнокорейски съд вкара в затвора трима души, заемащи ръководни позиции
Коментари Харесай

От ръководния пост в затвора: Южна Корея осъди трима началници на Samsung

Южнокорейски съд вкара в пандиза трима души, заемащи управителни позиции в Samsung Electronics. Те са приети за отговорни в скрит план за укриване на доказателства при следствие на хипотетична счетоводна машинация, написа Reuters.

Прокурорите стартират да проверяват по съмнения за машинация в Samsung Biologics, откакто финансовият регулатор на страната подава сигнал, че цената на компанията за 2015 година е била повишена с 4,5 трилиона южнокорейски вона, или 3 милиарда английски паунда.

Решението на съда е следващата правна тягост за най-големия конгломерат в Южна Корея, откакто водачът на империята Джей Лий беше замесен в корупционни кавги с присъединяване на някогашния президент на страната Пак Кън Хе.

По думите на съдията по делото, решил чиновниците да прекарат в пандиза по 2 години, осъществените от подсъдимите действия излизали отвън рамките на въображението. " Повечето южнокорейци желаят Samsung да се трансформира в международна компания от най-голям клас, допринасяща за стопанската система на страната. Ако обаче този напредък се основава на нарушавания и неправомерност, то той няма да бъде приет ", уточни съдията.
 Освободиха от пандиза наследника на империята Samsung
Освободиха от пандиза наследника на империята Samsung

След едногодишно задържане, той се връща отпред на компанията

Авторите на организацията " удрят на камък " всякога, в които се пробват да се свържат за коментар със чиновници на Samsung Electronics и Samsung Biologics.

Прокурорите упрекнаха ръководителите, че са поръчвали на чиновниците в дъщерната компания да унищожават и прикриват вътрешни документи, защото управляващите разследвали нарушаване на счетоводните правила. В опита си да прикрият закононарушението наказаните сложили над 20 компютъра, преносими компютри и сървъри в пространства под етажите на индустриалната фабрика на Samsung Biologics наоколо до столицата Сеул.

Според разнообразни фигури, осведомени с въпросите към софтуерния колос, измамата най-вероятно е имала за цел да увеличи цената на Samsung като част от проекта за поемането на компанията от страна на Джей Лий. Срещу него има и повдигнато обвиняване, че е подкупил някогашния президент на страната Пак Кън Хе (2013 - 2017 година) в търсенето на поддръжка за плануваното унаследяване на империята.
 Скандалите към Samsung няма да спънат облагите й
Скандалите към Samsung няма да спънат облагите й

Бизнесът с чипове на компанията процъфтява
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР