Южнокорейски фирми са изразили интерес към участие в изграждането на

...
Южнокорейски фирми са изразили интерес към участие в изграждането на
Коментари Харесай

Южна Корея проявява интерес към боклука на София

Южнокорейски компании са изразили интерес към присъединяване в построяването на апаратура за произвеждане на гориво от изгаряне на твърди боклуци (refuse-derived fuel, RDF) в София. Това стана ясно на среща сред южнокорейския министър председател Ли Нак-йон и българския министър-председател Бойко Борисов в Сеул, съобщи „ 24 часа “..

От българската делегация са пояснили, че основател на тематиката е бил корейският министър председател и че тази апаратура може да бъде на стойност 157 млн. евро.

Същевременно с това министър председателят Борисов се надява на поддръжка от държавното управление в Република Корея за реализирането на план за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили в България. Има опция да се открие и директна самолетна линия сред Сеул и София, осведоми Българска телеграфна агенция.

България и Република Корея са сложили образованието и културата като свои цели. " Затова най-отпред бих сложил взаимоотношенията сред нашите университети и академии ", сподели министър председателят Бойко Борисов на брифинг в държавния комплекс в Сеул след срещата си с министър-председателя на Република Корея Ли Нак-йон.

Над 31 компании в България създават елементи за " Хюндай ", разяснява още българският министър-председател. Борисов е приел поздравления от южнокорейския министър председател Ли Нак-йон за назначението на Кристалина Георгиева за ръководещ шеф на Международния валутен фонд.

Южнокорейският министър председател изрази вяра, че компании от неговата страна ще влагат в България. Според Ли Нак-йон в България може да се създават акумулатори, както и елементи за електрически коли. Подписаният през днешния ден меморандум в региона на енергетиката ще способства за по-добро съдействие в областта на възобновимата сила.

Обсъдено е съдействието в високотехнологичните области. Ще се ускори съдействието в туризма, културата и образованието, добави И Нак-йон. Освен това е контрактувано да се основат предпоставки за бъдещо съдействие и разцвет сред двете страни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР