Южнокорейски експерти по ядрена безопасност, които посетиха разрушената японска атомна

...
Южнокорейски експерти по ядрена безопасност, които посетиха разрушената японска атомна
Коментари Харесай

Южна Корея загрижена от плановете на Япония да изхвърли вода от АЕЦ Фукушима

Южнокорейски специалисти по нуклеарна сигурност, които посетиха разрушената японска атомна електроцентрала " Фукушима ", обявиха в сряда, че е нужен обстоен разбор, с цел да се ревизира проекта на Япония да изпусне тонове нечиста вода от нея в морето, предава Ройтерс.

АЕЦ " Фукушима Даичи ", на към 220 км североизточно от Токио,, което унищожи атомните й реактори.

повече от един милион тона нечиста вода, употребена основно за изстудяване на реакторите, в морето това лято, предизвиквайки паника вкъщи и в чужбина, изключително в рибарските общности.

" Като се има поради най-близкото ни местонахождение, ние ревизираме дали Япония има подобаващ проект за за изхвърлянето на водата от научна и софтуерна позиция ", сподели Ю Гук-хе, ръководител на Комисията за нуклеарна сигурност и сигурност, който управлява делегацията при визитата на място предходната седмица.

Японската компания, виновна за централата, и японското държавно управление настояват, че водата е безвредна, откакто е била обработена, филтрирана и разредена, макар че съдържа следи от тритий.

Ю сподели, че има прогрес в инспекцията на оборудванията и обезпечаването на проби и документи, само че е нужна спомагателна работа, с цел да се стигне до някакво умозаключение по отношение на сигурността на водата.

" Необходими са спомагателни подробни разбори и инспекции ", сподели той.
 Върховният съд на Япония оправда държавното управление за повредата във Фукушима
Върховният съд на Япония оправда държавното управление за повредата във Фукушима

Държавата няма да изплаща компенсации на пострадалите

21-членният южнокорейски екип се концентрира по време на шестдневното си пътешестване върху оборудването за филтриране на вода, превозване и освобождение, както и оборудванията за взимане на проби и разбор.

Посещението пристигна дни откакто президентът Юн Сук-йол и японският министър председател Фумио Кишида организираха среща на върха в Сеул този месец на фона на топене на връзките след години на напрежение сред съседите.

Международната организация за атомна сила също прави обзор на сигурността на проекта на Япония за изпускане на водата. Очаква се резултатите от него да бъдат оповестени през идващите седмици.
 12 години от нещастието във Фукушима
12 години от нещастието във Фукушима

Япония уважи жертвите на земетресението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР