Американски войници са изправени пред разследване за наркотици в Южна Корея, след като полицията нахлу в армейски бази

...
Южнокорейската полиция арестува двама души и разпита повече от дузина
Коментари Харесай

Южнокорейската полиция арестува двама души и разпита повече от дузина американски войници по подозрение в контрабанда и разпространение на синтетичен канабис след нападение на две бази на американската армия.

Акциите, извършени през май, бяха съобщени от полицейското управление в Pyeongtaek в съобщение за новини в сряда.

Полицията каза, че е извършила операции по претърсване и изземване в лагер Хъмфрис, южно от Сеул – най-голямата американска военна инсталация извън Съединените щати – и лагер Кейси северно от столицата, след като са получили разузнавателна информация от отдела за криминални разследвания на армията на САЩ.

Полицейските видеозаписи от нападенията показват как полицаи влизат в жилищни сгради и поставят белезници на няколко лица, мъже и жени.

Двама души – южнокорейец и филипинец – бяха арестувани за предполагаемо разпространение на наркотици. След като бяха задържани, те бяха прехвърлени на прокуратурата за повдигане на обвинение, каза полицията пред CNN.

Други 20 души, включително 17 американски войници, бяха отведени за разпит, но не бяха задържани и изпратени на прокуратурата за допълнително разследване, каза полицията.

CNN се свърза с корейските сили на Съединените щати за коментар.

Едно полицейско нападение се проведе в Camp Humphreys в Pyeongtaek, видяно тук на 29 юни 2018 г. Едно полицейско нападение се проведе в Camp Humphreys в Pyeongtaek, видяно тук на 29 юни 2018 г. Jung Yeon-je/AFP/Getty Images

Развлекателната употреба на канабис е незаконна в Южна Корея, където наркотиците са социално и културно табу и потребителите са изправени пред сурови наказания. Максималната присъда за употреба или притежание на канабис в страната е пет години затвор или глоба до 50 милиона корейски вона (около 37 600 долара).

В прессъобщението на полицията се твърди, че между май и август тази година 24-годишен американски войник е пренесъл контрабандно 350 милилитра [11,8 унции] течен синтетичен канабис, изпратен от континенталната част на САЩ чрез военна поща, след което го е разпространил и продал на други САЩ войници, базирани в лагер Хъмфрис и лагер Кейси.

Иззетите предмети включват ролки с пари, според полицейските видеозаписи. Иззетите предмети включват ролки с пари, според полицейски видеоклипове. Полиция на провинция Gyeonggi Nambu

Войникът, който е сред разпитаните, е продал наркотика на филипински дистрибутор, който след това го е продал на южнокорейски дистрибутор и други американски войници, се твърди в съобщението.

По време на акцията полицията конфискува 80 милилитра синтетичен канабис, 27 устройства за електронни цигари и близо 13 000 долара в брой, за които се твърди, че са спечелени от продажба на наркотици, се казва в съобщението.

Видеозаписи, публикувани от полицията, показват иззетите предмети, с ролки с банкноти от 50 и 100 долара, както и множество мобилни телефони и цветни цилиндрични тръби, които приличат на химикалки за вейп.

В съобщението се добавя, че полицията си сътрудничи с отдела за криминални разследвания на армията на САЩ, за да разследва американските войници, както и предполагаемия изпращач на наркотици в САЩ и контрабандния маршрут.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР