Южнокорейската LG е известна с линията си от OLED телевизори,

...
Южнокорейската LG е известна с линията си от OLED телевизори,
Коментари Харесай

LG ще пусне на пазара гигантски 98-инчов телевизор с много ярка mini-LED подсветка

Южнокорейската LG е известна с линията си от OLED тв приемници, само че продължава да развива и своите тв приемници с mini-LED подсветка. На ревюто за потребителска електроника (CES 2024), което ще се организира при започване на идващия месец, компанията ще разгласи нови тв приемници QNED 2024, в това число 98-инчов модел, както и ще показа обновена платформа webOS.

LG ще разгласи четири нова модела от серията QNED: 8K mini-LED QNED99T, 4K mini-LED QNED90T, QNED85T LCD и QNED80T. Флагманските тв приемници QNED99T ще са оборудвани с процесора Alpha 9 на LG, който е кадърен да усъвършенства качеството на картината и звука благодарение на логаритми, основани на изкуствен интелект. Моделите QNED90T и QNED85T ще получат обновен процесор LG Alpha 8, а най-достъпните тв приемници QNED80T ще бъдат оборудвани с по-евтиния процесор LG Alpha 5 Gen 7.

Всички модели ще работят с операционната система LG webOS 24, която поддържа самостоятелни профили, тъй че платформата може да дава персонализирани рекомендации и гласово различаване за всеки консуматор. Вграденият мултимедиен плейър Chromecast ще разреши да гледате наличие от устройства с Android и iOS надлежно посредством Chromecast и AirPlay 2. От идната година LG ще стартира актуализацията на платформата webOS на всички нови тв приемници в продължение на 4 години. Някои от по-ранните флагмани, като да вземем за пример 8K моделите, пуснати на пазара през 2022 година също ще получат актуализации в границите на оповестения период.

В гамата QNED85T, LG ще пусне 98-инчов 4K тв приемник с технология за локално затъмняване, само че без mini-LED подсветка. Това значи, че цената му евентуално ще бъде по-ниска от тази на mini-LED моделите. LG ще предложи и 50, 55, 65, 75 и 86-инчови модели в тази гама.

Линията QNED99T ще включва два 8K модела с диагонали 75 и 86 инча. Спецификациите и цената на дребно на новите артикули не са разкрити, само че предходните модели костваха надлежно към 4800 и 6500 $ при стартирането им на пазара. Водещите модели ще оферират високи равнища на бляскавост до 3000 нита, поддръжка на Dolby Vision HDR, Dolby Atmos и периодичност на освежаване от 120 Hz или по-висока, което ще ги направи привлекателни за геймърите. Към линията QNED90T ще се причислят 4K модели с mini-LED подсветка с диагонали 65, 75 и 86 инча.

Най-достъпните модели от линията QNED80T ще са привлекателни за купувачи с стеснен бюджет. Производителят ще пусне на пазара модели с диагонали от 43, 50, 55, 65, 75 и 86 инча. Повече информация за характерностите на новите артикули на LG и тяхната цена се чакат при започване на януари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР