Южнокорейската корпорация Samsung Electronics съобщи, че оперативната й печалба през

...
Южнокорейската корпорация Samsung Electronics съобщи, че оперативната й печалба през
Коментари Харесай

Оперативната печалба на Samsung падна с 69% през четвъртото тримесечие

Южнокорейската корпорация Samsung Electronics заяви, че оперативната й облага през четвъртото тримесечие на 2022 година е спаднала с 69% в съпоставяне със същия интервал на 2021 година заради ниското търсене на чипове и смарт телефони. Съответната предварителна информация беше оповестена в петък на уеб страницата на компанията.

Оперативната облага за интервала от октомври до декември е 4,3 трилиона вона (3,4 милиарда долара). Преди година цифрата беше 13,8 трилиона вона (10,8 милиарда долара). През третото тримесечие на 2022 година - 10,8 трилиона вона (8,5 милиарда долара). Според Yonhap оперативната облага на компанията за първи път от 2014 година е по-малко от 5 трилиона вона (3,9 милиарда долара) за тримесечие. За цялата година оперативните доходи се чака да спаднат с 16% до 43 трилиона вона (33,8 милиарда долара).

Общите продажби бяха 70 трилиона вона (55 милиарда долара), което е спад от 8,5% по отношение на предходната година. За цялата 2022 година продажбите евентуално ще набъбнат със 7,9% до рекордните 301,7 трилиона вона (237 милиарда долара) за корпорацията. По-подробна финансова информация ще бъде оповестена на 31 януари.

„ На фона на продължаващата неустановеност по отношение на външните бизнес условия, продажбите на чипове паднаха заради ниското търсене от страна на клиенти – сървърни оператори, центрове за данни, производители на мобилни телефони “, споделиха от компанията.

Samsung Electronics означи, че спадът в търсенето през четвъртото тримесечие на предходната година е бил по-значителен от предстоящото. От своя страна това докара до по-голямо понижение на цената на чиповете памет. Освен това заради " макроикономически проблеми " продажбите на смарт телефони и домашен уреди са намалели, съгласно южнокорейската корпорация.

 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР