Южнокорейската компания обяви какъв ще бъде следващият етап в разработването

...
Южнокорейската компания обяви какъв ще бъде следващият етап в разработването
Коментари Харесай

До 2025 година Samsung възнамерява да представи на пазара 576 МР оптичен сензор

Южнокорейската компания разгласи какъв ще бъде идващият стадий в създаването на оптични датчици за камерите на смарт телефоните и другите мобилни устройства. През идващите четири години компанията има намерение да премине от неотдавна показаните фотосензори с резолюция 200 MP към оптични датчици с резолюция 576 MP . Според изказванията на самата Samsung, резолюцията на тези датчици е съпоставима с опциите на човешките очи.

По време на събитието SEMI Europe Summit старшият вицепрезидент по автомобилни датчици на Samsung Electronics Хъчан Лий сподели къса презентация с характерностите на датчиците за смарт телефони създавани от 2000 година насам. Най-новото постижение на Samsung е оптичния датчик с резолюция 200 MP, който за първи път се появи в уеб страницата на компанията при започване на този месец. Следващата стъпка на южнокорейския колос ще бъде фотосензор с резолюция 576 MP, който ще се вгражда в смарт телефоните, професионалните камери и смарт колите, създавани след 2025 година.

Преди време Samsung даде обещание, че ще сътвори нов оптичен датчик, резолюцията на който се приближава до опциите на човешките очи. Тогава експертите на южнокорейската компания споделиха, че резолюцията на човешката ретина е към 500 МР. Когато създаването на новия 576 MP датчик бъде приключено, Samsung ще стартира да го употребява в своите артикули и ще го предлага и на своите сътрудници.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР